Konijnenworkshop

Wil je ook meer weten over konijnen? Dan is deze Konijnenworkshop misschien wel iets voor je!

Je hebt een konijn of misschien zelfs meerdere en je worstelt met vragen als:
- waarom rijdt mijn voedster op de ram?
- waarom heeft mijn konijn last van plakpoep?
- hoe zie ik dat mijn konijn gelukkig is?
- hoe knip ik mijn konijn zijn nagels?
- wat moet ik doen als mijn konijn gewond raakt?
- welke voeding is geschikt voor mijn konijn en waarom?
- wanneer mag een binnenkonijn naar buiten?

Dan is deze intensieve tweedaagse workshop dé plek om antwoord op je vragen te krijgen! 10 maart staan we stil bij de behoeftes van konijnen. Je krijgt inzicht in het gedrag van een konijn en wat er kan gebeuren wanneer je konijn zijn natuurlijke behoeftes niet kan uiten.
Tijdens de tweede dag, op 17 maart, maak je kennis met allerlei ziekteverschijnselen en hoe je met de juiste EHBO goed kunt samenwerken met dierenartsen. Natuurlijk gaan we dan ook oefenen met verbanden, dwangvoer en stethoscoop! De dagen zijn los van elkaar te volgen en kosten € 75,- per dag. Daar hoort ook een fijne lunch bij. Volg je beide dagen dan ontvang je van ons het boek Konijnen Natuurlijk houden twv 19,95 gratis!

Kijk hier voor meer informatie en om in je in te schrijven 

Just Rabbits biedt geregeld seminars en workshops aan in samenwerking met het Konijnen Adviesbureau NH:

Workshop basiskennis konijnen houden
Als je wilt dat je konijnen gezond en gelukkig oud worden, dan is deze workshop echt iets voor jou. Je leert waar je op moet letten bij de aanschaf van een konijn en uit welke rassen je kunt kiezen.

Een belangrijk onderdeel van deze workshop is voeding. Want ... een gezond konijn begint met gezonde voeding!

Workshop konijnengedrag
Konijnen kunnen niet zeggen wat ze willen of voelen, maar ze laten het wel zien met hun gedrag. Om goed aan de behoeftes van je konijn te kunnen voldoen, leer je in deze workshop hoe je een konijn kunt 'lezen'.

Workshop basiskennis anatomie, fysiologie en pathologie:
Hoe zie ik aan een konijn dat het ziek is? Wat zijn de meest voorkomende ziekteverschijnselen? We bespreken o.a. tand- en kiesproblemen, ontstekingen en abcessen en mogelijke behandelingen door een dierenarts.

Workshop eerste hulp aan konijnen:
Tijdens deze workshop leren we hoe je eerste hulp kunt verlenen als er nood aan de man is. Een schema helpt je om, na letsel of plotselinge ziekte, op een verantwoorde manier te handelen. We oefenen ook hoe je een verband aanlegt en dwangvoer geeft.

Interesse in een workshop? Neem telefonisch contact op met Ilse via 06 44 42 60 46 of stuur een mailtje naar info@justrabbits.nl.