Wandelmaatje

Wandelen met de honden

Al onze honden hebben beweging nodig, en dan liefst ook nog elke dag. We hebben dus heel wat mensennodig die lekker met onze viervoeters willen gaan wandelen. En omdat een American Bulldog nu eenmaal iets harder aan de riem kan trekken dan een Yorkshire Terriër, zijn er uitlaters in soorten en maten nodig. Lees snel verder als je houdt van een gezonde portie lichaamsbeweging en als je af en toe een uurtje over hebt!

Aan de slag

Als hondenuitlater, loop je met honden in allerlei soorten en maten: kleine, middelgrote of grote honden, herders, terriërs, retrievers, lieve en aanhankelijke of juist ingetogen exemplaren. De een gedraagt zich voorbeeldig, de ander sleurt je – als je niet uitkijkt – de straat over. Elke uitlaatbeurt is weer anders, voor jou maar zeker ook voor de hond. En let op: dit is niet alleen een leuk uitje voor jullie allebei, je zorgt samen met de verzorgers en de hondengedragsdeskundige ook voor de opvoeding van een hond. En daarmee help je weer mee om de kans op een baasje te vergroten. Het uitlaten gebeurt zeven dagen per week van 9 tot 16 uur. 

Wat moet je in huis hebben als uitlater?

  • Zin in een goede portie buitenlucht
  • Je moet van honden houden
  • Voor de wat grotere honden is het handig als je enig tegenwicht kunt geven

 Wat kun je van ons verwachten?

Allereerst zijn we natuurlijk vooral blij met je, want zonder mensen zoals jij redden we het niet. Je kunt rekenen op een professionele organisatie met een groot hart voor dieren, heel veel leuk, bijzonder, belangrijk en soms ook grappig werk, goede begeleiding en natuurlijk eeuwige dankbaarheid van onze viervoeters. Omdat we geacht worden 'onze eigen broek op te houden', moeten we goed nadenken over elke cent die we uitgeven, daarom kennen wij ook geen onkostenvergoeding of reiskostenvergoeding. We proberen wel met enige regelmaat interessante workshops en lezingen te organiseren die met onze viervoeters te maken hebben.


Voor al ons vrijwilligerswerk geldt dat je 18 jaar of ouder moet zijn. 

Handig om te weten...

Het is voor je eigen veiligheid belangrijk dat je Nederlands kunt lezen en verstaan als je wilt solliciteren. Al onze instructies zijn namelijk ook in het Nederlands geschreven.