Telefonische nazorg

Ben jij niet bang om de telefoon op te pakken? En vind je het leuk om met mensen te kletsen over het wel en wee van hun huisdieren?
Dan is dit echt iets voor jou!

Telefonische praatpaal

Vind je bellen leuk? En ben je van nature een vriendelijk en klantgericht type? Dan is dit misschien iets voor je! We besteden heel veel zorg aan het vinden van een goed thuis voor onze dieren. Als we eenmaal een baasje gevonden hebben, willen we ook zeker weten dat alles goed gaat. Daarom bellen we altijd nog eventjes na met eigenaren die een asieldier hebben geadopteerd. Omdat alle gegevens over onze dieren en hun baasjes in onze eigen database staan opgeslagen en ook alles wat je met zo'n nazorgtelefoontje te weten komt, daar moet worden ingevoerd, bel je vanuit kantoor.

Het is dan ook handig als je behalve met een telefoon ook een beetje met een computer overweg kunt. Je informeert bij het nieuwe baasje hoe het gaat met de nieuws huisgenoot, of er vragen of problemen zijn. Mochten die er zijn, dan maak je er een kort verslag van. Daarnaast maak je actiepunten aan voor de mobiele praatpaal, dat zijn de nazorgcoördinatoren. Omdat veel van onze baasjes geen Nederlands spreken, is het een pré als je je mondeling goed in het Engels kunt uitdrukken. Dit vrijwilligerswerk kan zeven dagen per week tijdens kantooruren gedaan worden. Het heeft de voorkeur dat je dit werk 1 dagdeel per week doet. Een dagdeel per twee weken is ook mogelijk!

Wat doe je als telefonische praatpaal? 

  • Vooral bellen, bellen, bellen 
  • Praten 
  • Uitvissen hoe het gaat met baas en dier 
  • Verslagje schrijven 
  • De verzorgers inseinen als de eigenaar hulp nodig heeft met zijn dier

 Wat kun je van ons verwachten?

Allereerst zijn we natuurlijk vooral blij met je, want zonder mensen zoals jij redden we het niet. Je kunt rekenen op een professionele organisatie met een groot hart voor dieren, heel veel leuk, bijzonder, belangrijk en soms ook grappig werk, goede begeleiding en natuurlijk eeuwige dankbaarheid van onze viervoeters. Omdat we geacht worden 'onze eigen broek op te houden', moeten we goed nadenken over elke cent die we uitgeven, daarom kennen wij ook geen onkostenvergoeding of reiskostenvergoeding. We proberen wel met enige regelmaat interessante workshops en lezingen te organiseren die met onze viervoeters te maken hebben.


Voor al ons vrijwilligerswerk geldt dat je 18 jaar of ouder moet zijn. 

Handig om te weten...

Het is voor je eigen veiligheid belangrijk dat je Nederlands kunt lezen en verstaan als je wilt solliciteren. Al onze instructies zijn namelijk ook in het Nederlands geschreven.