Telefonische nazorg

Ben jij niet bang om de telefoon op te pakken?  Ben je van nature een vriendelijk en klantgericht type? En vind je het leuk om met baasjes te kletsen over het wel en wee van huisdieren? Dan is telefonische nazorg echt iets voor jou!

Telefonische praatpaal

We besteden heel veel zorg aan het vinden van een goed thuis voor onze dieren. Als we eenmaal een baasje gevonden hebben, willen we ook zeker weten dat alles goed gaat. Daarom bellen onze telefonische praatpalen nog eventjes na met eigenaren die een asieldier hebben geadopteerd. Omdat je voor het bellen gebruik maakt van onze database, bel je vanuit kantoor. Het is dan ook handig als je behalve met een telefoon ook een beetje met een computer overweg kunt.

Je informeert bij het nieuwe baasje hoe het gaat met de nieuws huisgenoot, of er vragen of problemen zijn. Omdat veel van onze baasjes geen Nederlands spreken, is het een pré als je je mondeling goed in het Engels kunt uitdrukken. Dit vrijwilligerswerk kan zeven dagen per week tijdens kantooruren gedaan worden. Het heeft de voorkeur dat je dit werk 1 dagdeel per week doet. Een dagdeel per twee weken is ook mogelijk.

Wat doe je als telefonische praatpaal? 

  • Vooral bellen, bellen, bellen 
  • Uitvissen hoe het gaat met baas en dier 
  • Verslagje schrijven van je bevindingen in onze database
  • Je coördinator inseinen als de eigenaar hulp nodig heeft met zijn dier

 Wat kun je van ons verwachten?

Allereerst zijn we natuurlijk vooral blij met je, want zonder mensen zoals jij redden we het niet. Je kunt rekenen op een professionele organisatie met een groot hart voor dieren, heel veel leuk, bijzonder, belangrijk en soms ook grappig werk, goede begeleiding en natuurlijk eeuwige dankbaarheid van onze viervoeters. Omdat we geacht worden 'onze eigen broek op te houden', moeten we goed nadenken over elke cent die we uitgeven, daarom kennen wij ook geen onkostenvergoeding of reiskostenvergoeding. We proberen wel met enige regelmaat interessante workshops en lezingen te organiseren die met onze viervoeters te maken hebben.


Voor al ons vrijwilligerswerk geldt dat je 18 jaar of ouder moet zijn. 

Interesse?

Lijkt het je wel wat om ons nazorgteam te komen versterken? Vul dan het formulier in, we horen graag van je!

Naar het formulier