Kynologisch instructeur

Ben jij kynologisch instructeur of in opleiding? En lijkt het je leuk om trainingen te geven met asielhonden aan onze vrijwilligers? Dan is dit absoluut iets voor jou!

Kynologisch instructeur

Er zijn bij DOA veel honden die eerst een training nodig hebben voor ze herplaatst kunnen worden doordat ze niet opgevoed zijn, niet of slecht gesocialiseerd zijn of ongewenst gedrag naar mensen en/of dieren vertonen. Daarom willen wij onze honden iets extra’s bieden, namelijk leuke lessen van Kynologische Instructeurs.

De asielhonden krijgen les met hun vaste vrijwilliger zodat zij de oefeningen in praktijk kunnen brengen tijdens wandelingen of aandachtsmomenten. 

  • Je geeft in totaal 7 praktijklessen van 30 minuten en 1 theorieles.
  • De praktijklessen worden op het voorterrein van DOA gegeven.
  • De lessen worden tussen 13:00 en 16:00 gegeven, van maandag t/m zondag.
  • Je dient 8 weken aaneengesloten beschikbaar te zijn en je bent aantoonbaar kynologisch instructeur (liefst met enige leservaring)

 Wat kun je van ons verwachten?

Allereerst zijn we natuurlijk vooral blij met je, want zonder mensen zoals jij redden we het niet. Je kunt rekenen op een professionele organisatie met een groot hart voor dieren, heel veel leuk, bijzonder, belangrijk en soms ook grappig werk, goede begeleiding en natuurlijk eeuwige dankbaarheid van onze viervoeters. Omdat we geacht worden 'onze eigen broek op te houden', moeten we goed nadenken over elke cent die we uitgeven, daarom kennen wij ook geen onkostenvergoeding of reiskostenvergoeding. We proberen wel met enige regelmaat interessante workshops en lezingen te organiseren die met onze viervoeters te maken hebben.


Voor al ons vrijwilligerswerk geldt dat je 18 jaar of ouder moet zijn. 

Interesse?

Lijkt het je om asielhonden en vrijwilligers te trainen? Vul dan het formulier in, we horen graag van je!

Naar het formulier