Gastgezin voor kittens

Kittenmamma (m/v)

Ben jij ook helemaal gek op die kleine pluizebolletjes? Die kittens die nog van alles moeten leren maar oh zo vertederend zijn? Wil je hun tijdelijke mamma worden? Vind je het leuk om kittens op te voeden tot ze 12 weken oud zijn en echt goed en stevig op hun eigen pootjes kunnen staan? Zodat we ze daarna kunnen overdragen aan een nieuw baasje voor een lang en gelukkig leven samen? Lees dan snel verder!

Aan de slag

Ieder jaar krijgen we tijdens de zomermaanden te maken met een groot aantal kittens. Soms wordt er een moederpoes met een nestje bij ons gebracht, en soms zijn het kittens zonder mamma. Kittens moeten in die eerste weken van alles leren. Daarom plaatsen we ze zo snel mogelijk in een pleeggezin. De socialisatieperiode is een belangrijke, zo niet de belangrijkste, periode in het leven van een kat. Als er geen moederpoes in de buurt is, dan is het aan de kittenmamma om die rol in te vullen. Het socialiseren van kittens is daarom behalve heel erg leuk ook een hele verantwoordelijkheid! Bij jou leren ze omgaan met het leven van alledag, van stofzuiger tot deurbel. Ze maken kennis met kinderen en misschien ook met andere dieren. Zodra ze twaalf weken zijn en alle entingen hebben gehad, gaan we op zoek naar een fijn en definitief thuis voor ze. Socialisatie van kittens vraagt veel tijd en inzet. Omdat je bij medische problemen snel bij onze dierenarts terecht moet kunnen, is het handig als je niet verder dan 30 minuten bij ons vandaan woont. Vanzelfsprekend draagt DOA de kosten van medische verzorging, voer en andere benodigdheden.


Wij zoeken pleeggezinnen die ons jaarlijks willen assisteren bij de opvang van kittens en die genoeg tijd hebben voor de socialisatie en verzorging van de kittens (en moederpoes indien aanwezig). Voor deze functie vragen wij een maximale afstand tot DOA van 30 minuten zodat je snel naar onze dierenartsen kunt bij medische problemen. Vanzelfsprekend draagt DOA de kosten van voer, benodigdheden en medische verzorging.

Wat doe je op een dag?

  • Moederen
  • Moederen
  • Moederen

 Wat kun je van ons verwachten?

Allereerst zijn we natuurlijk vooral blij met je, want zonder mensen zoals jij redden we het niet. Je kunt rekenen op een professionele organisatie met een groot hart voor dieren, heel veel leuk, bijzonder, belangrijk en soms ook grappig werk, goede begeleiding en natuurlijk eeuwige dankbaarheid van onze viervoeters. Omdat we geacht worden 'onze eigen broek op te houden', moeten we goed nadenken over elke cent die we uitgeven, daarom kennen wij ook geen onkostenvergoeding of reiskostenvergoeding. We proberen wel met enige regelmaat interessante workshops en lezingen te organiseren die met onze viervoeters te maken hebben.


Voor al ons vrijwilligerswerk geldt dat je 18 jaar of ouder moet zijn. 

Handig om te weten...

Het is voor je eigen veiligheid belangrijk dat je Nederlands kunt lezen en verstaan als je wilt solliciteren. Al onze instructies zijn namelijk ook in het Nederlands geschreven.