Gastgezin voor kittens

Kittenmamma (m/v)

Ben jij ook helemaal gek op die kleine pluizebolletjes? Die kittens die nog van alles moeten leren maar oh zo vertederend zijn? Wil je hun tijdelijke mamma worden? Vind je het leuk om kittens op te voeden tot ze 12 weken oud zijn en echt goed en stevig op hun eigen pootjes kunnen staan? Zodat we ze daarna kunnen overdragen aan een nieuw baasje voor een lang en gelukkig leven samen? Lees dan snel verder!

Aan de slag

Ieder jaar krijgen we tijdens de zomermaanden te maken met een groot aantal kittens. Soms wordt er een moederpoes met een nestje bij ons gebracht, en soms zijn het kittens zonder mamma. Kittens moeten in die eerste weken van hun leven van alles leren.  De socialisatieperiode is een belangrijke, zo niet de belangrijkste, periode in het leven van een kat. Daarom plaatsen we ze zo snel mogelijk in een gastgezin. Het socialiseren van kittens is daarom behalve heel erg leuk ook een hele verantwoordelijkheid! Omdat je bij medische problemen snel bij onze dierenarts terecht moet kunnen, is het handig als je niet verder dan 30 minuten bij ons vandaan woont. Vanzelfsprekend draagt DOA de kosten van medische verzorging, voer en andere benodigdheden.

 Wat kun je van ons verwachten?

Allereerst zijn we natuurlijk vooral blij met je, want zonder mensen zoals jij redden we het niet. Je kunt rekenen op een professionele organisatie met een groot hart voor dieren, heel veel leuk, bijzonder, belangrijk en soms ook grappig werk, goede begeleiding en natuurlijk eeuwige dankbaarheid van onze viervoeters. Omdat we geacht worden 'onze eigen broek op te houden', moeten we goed nadenken over elke cent die we uitgeven, daarom kennen wij ook geen onkostenvergoeding of reiskostenvergoeding. We proberen wel met enige regelmaat interessante workshops en lezingen te organiseren die met onze viervoeters te maken hebben.


Voor al ons vrijwilligerswerk geldt dat je 18 jaar of ouder moet zijn. 

Handig om te weten...

Het is voor je eigen veiligheid en de veiligheid van de dieren belangrijk dat je Nederlands kunt lezen en verstaan als je wilt solliciteren. Al onze instructies zijn namelijk ook in het Nederlands geschreven.