Gastgezin voor kat

Kattenmamma (m/v)

Sommige katten kunnen niet tegen hokjes en al helemaal niet tegen andere katten in hun buurt. En sommige katten hebben gewoon meer aandacht en zorg nodig dan we ze in het asiel kunnen geven. Voor deze dieren zoeken we tijdelijke gastgezinnen waar ze in een fijne omgeving mogen wachten op hun definitieve baasje. Iets voor jou? Lees snel verder!

Aan de slag

Sommige katten gedijen niet in het asiel. Sowieso zijn katten over het algemeen geen groepsdieren; vaak kunnen ze prima zonder de aanwezigheid van soortgenoten. In het asiel ervaren deze katten dan ook veel extra stress. Daarnaast zijn er katten die langdurige medische behandeling nodig hebben. Voor al deze katten geldt dat een verblijf in een gastgezin veel fijner en gezelliger is dan in het asiel. Voel je er iets voor om een van onze katten tijdelijk in huis te nemen? Net zo lang tot hij of zij hersteld is of een baasje gevonden heeft? Uiteraard zorgt DOA voor de medische zorg, voor voer en andere benodigdheden.

Wat heeft een kattenmamma in huis?

  • Liefde
  • Aandacht
  • Tijd
  • Genoeg ruimte
  • Begrip voor de behoeftes van een kat
  • Ervaring met zieke en/of gewonde katten is een pré

 Wat kun je van ons verwachten?

Allereerst zijn we natuurlijk vooral blij met je, want zonder mensen zoals jij redden we het niet. Je kunt rekenen op een professionele organisatie met een groot hart voor dieren, heel veel leuk, bijzonder, belangrijk en soms ook grappig werk, goede begeleiding en natuurlijk eeuwige dankbaarheid van onze viervoeters. Omdat we geacht worden 'onze eigen broek op te houden', moeten we goed nadenken over elke cent die we uitgeven, daarom kennen wij ook geen onkostenvergoeding of reiskostenvergoeding. We proberen wel met enige regelmaat interessante workshops en lezingen te organiseren die met onze viervoeters te maken hebben.


Voor al ons vrijwilligerswerk geldt dat je 18 jaar of ouder moet zijn. 

Handig om te weten...

Het is voor je eigen veiligheid en de veiligheid van de dieren belangrijk dat je Nederlands kunt lezen en verstaan als je wilt solliciteren. Al onze instructies zijn namelijk ook in het Nederlands geschreven.