Socialiseren van katten

Kattenfluisteraar

Ben je dol op katten en heb jij alle geduld van de wereld? Wil je meemaken hoe bijzonder het is als je een schuw en eenkennig poezenbeest net zo lang weet te paaien tot het een enthousiaste schootkat wordt?
Lees dan snel verder!

Aan de slag

Sommige katten zijn erg bang en gestrest wanneer ze bij ons komen. Ze zijn het vertrouwen in de mens kwijt en laten zich niet zo maar aanraken. Als we deze dieren weer aan mensenhanden laten wennen, noemen we dat socialiseren. Voor het socialiseren moet je wel een beetje lef hebben, want onze cliënten zijn in het begin niet altijd even vriendelijk! Maar de voldoening is des te groter als de kat uiteindelijk ontspant en weer begint te spinnen. Dit kan soms weken of zelfs maanden duren. Geduld is dus een schone zaak. Als kattenfluisteraar moet je wel enige ervaring hebben met katten. En om ook echt succes te kunnen boeken, is het handig als je met enige regelmaat 'op bezoek' komt bij onze katten (iedere dag mogelijk vanaf 11.00 uur). 

Wat doe je op een dag?

  • Voorlezen
  • Praten
  • Handvoeren
  • Aaien en paaien

 Wat kun je van ons verwachten?

Allereerst zijn we natuurlijk vooral blij met je, want zonder mensen zoals jij redden we het niet. Je kunt rekenen op een professionele organisatie met een groot hart voor dieren, heel veel leuk, bijzonder, belangrijk en soms ook grappig werk, goede begeleiding en natuurlijk eeuwige dankbaarheid van onze viervoeters. Omdat we geacht worden 'onze eigen broek op te houden', moeten we goed nadenken over elke cent die we uitgeven, daarom kennen wij ook geen onkostenvergoeding of reiskostenvergoeding. We proberen wel met enige regelmaat interessante workshops en lezingen te organiseren die met onze viervoeters te maken hebben.


Voor al ons vrijwilligerswerk geldt dat je 18 jaar of ouder moet zijn. 

Interesse?

Lijkt het je wel wat om ons te komen versterken? Vul dan dit formulier in en we nemen contact met je op!

Handig om te weten...

Het is voor je eigen veiligheid belangrijk dat je Nederlands kunt lezen en verstaan als je wilt solliciteren. Al onze instructies zijn namelijk ook in het Nederlands geschreven.