Gastgezin voor konijn(en)

Foster parents voor konijnen

Ben jij helemaal dol op konijnen? Heb je de ruimte om ze te laten rond rennen en tijdelijk op te vangen? En geeft het jou een super voldaan gevoel om ze daarna over te dragen aan een nieuwe familie ? Lees dan snel verder!

Aan de slag

Ieder jaar, tijdens de lente en zomermaanden, wordt het asiel overspoeld met konijnen. Het gaat om nestjes en volwassen konijnen. De kleine konijnen worden zoveel mogelijk in pleeggezinnen grootgebracht. Ook volwassen konijnen hebben regelmatig extra zorg en aandacht nodig. Vind je het fijn om tijdelijk baasje oftewel foster parent te zijn voor een of meerdere konijnen? Heb je voldoende ruimte en tijd? Het is wel fijn als je niet verder dan 30 minuten bij ons vandaan woont voor het geval je snel naar de dierenarts moet. Uiteraard kun je voor medische problemen, voer en andere benodigdheden altijd bij ons terecht.

Wat heb je te bieden als foster parents voor konijnen?

  • Ruimte
  • Aandacht
  • Tijd

 Wat kun je van ons verwachten?

Allereerst zijn we natuurlijk vooral blij met je, want zonder mensen zoals jij redden we het niet. Je kunt rekenen op een professionele organisatie met een groot hart voor dieren, heel veel leuk, bijzonder, belangrijk en soms ook grappig werk, goede begeleiding en natuurlijk eeuwige dankbaarheid van onze viervoeters. Omdat we geacht worden 'onze eigen broek op te houden', moeten we goed nadenken over elke cent die we uitgeven, daarom kennen wij ook geen onkostenvergoeding of reiskostenvergoeding. We proberen wel met enige regelmaat interessante workshops en lezingen te organiseren die met onze viervoeters te maken hebben.


Voor al ons vrijwilligerswerk geldt dat je 18 jaar of ouder moet zijn. 

Handig om te weten...

Het is voor je eigen veiligheid belangrijk dat je Nederlands kunt lezen en verstaan als je wilt solliciteren. Al onze instructies zijn namelijk ook in het Nederlands geschreven.