Bestuurslid Dierenwelzijnsraad

Heb jij bestuurlijke ervaring en voel je je betrokken bij dierenwelzijn? Lijkt het jou leuk om samen met een team de raad verder op te bouwen en te ontwikkelen?  Dan zoeken wij jou!

De vacature

De Dierenwelzijnsraad (DWR) is een in 2016 door de Raad van Toezicht ingesteld statutair orgaan dat tot taak heeft het dierenwelzijn binnen onze organisatie te bewaken en de directie gevraagd en ongevraagd op dit thema te adviseren. De raad is nog in de opbouwfase en heeft op dit moment vier formele leden. Vergaderingen vinden vooralsnog maandelijks plaats.

De DWR zoekt nog één nieuw bestuurslid om samen de raad verder te ontwikkelen. Geschikte kandidaten zijn betrokken bij dierenwelzijn en hebben er ook ervaring mee. Kennis en/of ervaring op het gebied van beleidsontwikkeling is zeer gewenst, ervaring met vrijwilligerswerk binnen een goede-doelenorganisatie is een pré. 

Ook als je medewerker of vrijwilliger bij DOA bent, kun je op deze vacature reageren, op voorwaarde dat zij volwaardig lid worden van de raad en de daarbij horende taken op zich nemen. Directie- en stafleden en leden van de Raad van Toezicht zijn uitgesloten van sollicitatie.

Reageren

Belangstellenden kunnen hun motivatiebrief en CV sturen naar Margot van Neijenhoff (secretaris): margot.van.neijenhoff@gmail.com.

Voor vragen kun je contact opnemen met waarnemend voorzitter Annet de Waart 06-514 695 58.

 Wat kun je van ons verwachten?

Allereerst zijn we natuurlijk vooral blij met je, want zonder mensen zoals jij redden we het niet. Je kunt rekenen op een professionele organisatie met een groot hart voor dieren, heel veel leuk, bijzonder, belangrijk en soms ook grappig werk, goede begeleiding en natuurlijk eeuwige dankbaarheid van onze viervoeters. Omdat we geacht worden 'onze eigen broek op te houden', moeten we goed nadenken over elke cent die we uitgeven, daarom kennen wij ook geen onkostenvergoeding of reiskostenvergoeding. We proberen wel met enige regelmaat interessante workshops en lezingen te organiseren die met onze viervoeters te maken hebben.


Voor al ons vrijwilligerswerk geldt dat je 18 jaar of ouder moet zijn.