Senior communicatie specialist

We zoeken een door-de-wol-geverfde communicatie specialist om ons kleine communicatieteam een boost te geven. We zijn dan wel de grootste dierenopvang van Nederland, veel mensen weten ons nog niet te vinden. Vandaar dat we iemand zoeken met ervaring op PR gebied. Lijkt je dit wat? Solliciteer dan nu. 

 

De Senior Communicatie Specialist moet DOA helpen aan een sterkere merkpositie in de markt. 

Naast het laten groeien van de (inhoudelijke) naamsbekendheid, is hij/zij verantwoordelijk dat het merk consequent naar buiten treedt. De Senior Communicatie Specialist stelt een communicatieplan op en heeft ideeën over het realiseren van deze plannen. Je werkt in deze functie samen met de senior fondsenwerver. 

In de rol van merkbewaker, moet er gemonitord worden of DOA consequent naar buiten treedt op het gebied van merkidentiteit, waarden, tone of voice en look & feel en stuurt waar nodig bij. 

Taken en verantwoordelijkheden: 

 • Verantwoordelijk voor het laten groeien in bekendheid en verstevigen van de marktpositie
 • Verantwoordelijk voor het bewaken van de merkpositionering en bijsturing daarvan
 • Verantwoordelijk voor de eenduidige merkcommunicatie en de bijsturing daarvan (PR,onsitecommunicatie, social media, nieuwbrieven, etc.) 
 • Verantwoordelijk voor het PR beleid
 • Opstellen van jaarplannen voor marketing en communicatie en deze op maand basis rapporteren
 • Meetbaar maken van alle activiteiten om juiste balans in budget verdeling te vinden 

Wat doen we met z'n allen?

DOA is al sinds 1901 een maatschappelijk geëngageerde organisatie met een duidelijk doel: de opvang van noodlijdende dieren en daarmee het verhogen van dierenwelzijn. Al die jaren waren we in hoge mate afhankelijk van welwillende donateurs en subsidies. We willen een organisatie worden waarbij maatschappelijke betrokkenheid en economische zelfstandigheid hand in hand gaan. Onze focus ligt daarom nu – ruim honderd jaar later – niet alleen bij de goede opvang en verzorging van (noodlijdende) dieren, maar ook bij het betrekken van de eigenaar bij de zorg van een dier.

Dat werkt twee kanten op: enerzijds creëren we door het aanbieden van meer diensten en betere service nieuwe geldstromen die juist de opvang, en verzorging van behoeftige dieren tegoedkomen. Anderzijds geven we - door meer oog te hebben voor de behoeftes van klanten - ook richting aan onze overtuiging dat een dier uiteindelijk altijd beter af is bij een goede baas. Door goede voorlichting voor (potentiële) eigenaren en preventie willen we ervoor zorgen dat geen enkel dier meer in een asiel terecht hoeft te komen. Zodat er ooit sprake zal zijn van alleen nog maar gelukkige huisdieren!

Wat kun je verwachten?

 • Flexibele invulling van uren en dagen in overleg 
 • Een bijzonder leuke werkomgeving in het grootste asiel van Nederland
 • Leuke collega's

Hoe nu verder?

 • Graag ontvangen we voor maandag 11 november 2019 jouw sollicitatiebrief met cv en motivatie.
 • De gesprekken vinden plaats op de dierenopvang aan de Ookmeerweg 271 in Amsterdam.

 

We komen graag in gesprek met serieuze kandidaten. Mailen kan naar h.fokkens@doamsterdam.nl