Warme dierentips voor koud weer

Warme dierentips voor koud weer

Overal in ons land ligt sneeuw en het gaat dagenlang vriezen. Dat betekent voor ons: dikke jassen aan, mutsen op en sjaals om, winterbanden op de auto en extra goed opletten op straat. Maar wat betekent dit weer voor je huisdier? Om je daarmee te helpen hebben wij een aantal dierentips (3 x 3) op een rijtje gezet. Zodat niet alleen jij, maar ook je huisdier deze dagen goed doorkomt!

3 Hondentips

Hondentip 1: Zorg dat je hond niet te veel afkoelt! Onze trouwe viervoeters hebben het met deze temperaturen snel koud. Ga niet te lang naar buiten maar liever iets vaker en korter. (Of je moet natuurlijk een Husky/ poolhond hebben :). Doe je hond een lekker hondenjasje aan als hij een dunne vacht heeft.

Hondentip 2: Goed de voeten schoonmaken als je terugkomt van de wandeling. Dit kun je het allerbeste doen met lauw water. Er wordt namelijk veel zout gestrooid en dit is niet fijn onder de voeten.

Hondentip 3: Laat je hond geen sneeuw en /of ijs eten, hier kan hij buikpijn van krijgen! Neem bijvoorbeeld een speeltje of een snoepje mee om hem af te leiden.

3 konijnentips

Konijnentip 1: Het konijnenverblijf moet beschut staan en uit de wind.

Konijnentip 2: Zorg voor een lekkere dikke laag bodembedekking zoals hennepvezel en veel stro.

Konijnentip 3: Je kunt je konijnen en hun tehuis eventueel verplaatsen naar de schuur of garage. NIET in huis; je kunt een buitenkonijn niet ineens binnenzetten tijdens de winter. Dan hebben ze een wintervacht en krijgen ze het veel te warm.

3 kattentips

Kattentip 1: Katten kunnen op zich goed tegen de kou. Toch kunnen ze wel onderkoeld raken als bijvoorbeeld de sneeuw lang in de vacht blijft hangen. Check je kat dus goed en haal ijs weg.

Kattentip 2: Pas op met de auto! Katten zoeken warmte onder de motorkap bij de banden. Dit is lekker warm, maar ontzettend gevaarlijk.

Kattentip 3: Maak de voetjes van je kat extra goed schoon als je kat naar buiten gaat met koud weer; het zout van de weg mogen ze niet oplikken!

Meer lezen over adoptie?

DOA in het Parool

Het Parool heeft onze tips zelfs gedeeld als artikel, lees snel hier:

DOA in het Parool

Laat je liefde voor dieren blijken met een donatie

Valentijnsdag gaat om liefde. Laat jouw liefde voor dieren blijken door een gift aan DOA! Wij geven achtergelaten, aangereden of verwaarloosde dieren alle aandacht, zorg en liefde die ze verdienen.

Help jij om deze zorg mogelijk te maken?