Ieder zijn werk (IZW)

Gezocht: deelnemers voor dagbesteding in ons asiel!

DOA werkt samen met de organisatie ‘IederZijnWerk’ om dagbesteding te organiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee hebben wij extra handjes om te helpen zorgen voor onze dieren, en bieden wij mensen een fijne plek om aan de slag te gaan en ervaring op te doen. Win- win dus!

Wat doet Ieder zijn werk?

Ieder zijn werk gaat met jou in gesprek om de mogelijkheden te verkennen. Wat vind je leuk? En waar ben je goed in? Dan gaan zij bekijken of er taken voor jou zijn in het asiel. Zo ja, dan wordt je geholpen om die taken te doen en eigen te maken. En kun je altijd bij hen terecht als je vragen of problemen hebt.

Met IederZijnWerk kun je in een fijne omgeving, met leuke collega’s, in een situatie waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen en talenten en onder begeleiding aan de slag gaan!

 

Wat heb je nodig om via Ieder zijn werk aan de slag te gaan?

Om in aanmerking te komen is een indicatie nodig van de I WMO, WLZ of iets vergelijkbaars. IederZijnWerk kan helpen bij het aanvragen van zo’n indicatie.  Bij interesse kan je contact opnemen via info@iederzijnwerk.nl of 0515-543623.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je zin hebt om aan de slag te gaan, je zelfvertrouwen wilt opbouwen, je wilt ontdekken waar je blij van wordt, je graag wilt werken aan je zelfstandigheid en je grenzen (een beetje) wilt verleggen!

Wat zijn voorbeelden van activiteiten bij DOA?

Wij zijn het grootste asiel van Nederland en daar is heel wat inzet voor nodig om alles reilend en zeilend te houden. Dit zijn een aantal verschillende activiteiten die je bij ons kunt uitvoeren:

  • terreinonderhoud
  • opruim- en aanvulactiviteiten
  • honden uitlaten
  • kook/bakclubje voor mens en dier
  • schoonmaak hond/kat/konijn
  • dier gerelateerd knutselen
  • wasserette

 

Dus:

Wil jij je nuttig maken, moet je je energie kwijt en sta je te popelen om je kwaliteiten in te zetten? Hou je van dieren en vind je het leuk om iets voor ze te doen? Neem dan snel contact met ons op! Dat kan door een mailtje te sturen naar info@iederzijnwerk.nl of te bellen met 0515-543623.

Voor meer informatie over IederZijnWerk, ga naar: https://iederzijnwerk.nl/

Ben je benieuwd naar de ervaring van deelnemers? Lees hier het dubbelinterview met Anja en Wendy