Vermist en gevonden

Op deze pagina vind je de dieren die de afgelopen 3 weken zwervend, gewond of ziek zijn gevonden op straat en naar ons toe zijn gebracht. Ze wachten met smart tot hun baasje hun weer op komt halen!

Diernummer 53139
Datum in 2023-03-24
Geslacht Ram
Chip Nee
Soort vacht Korthaar
Gevonden in Edam-Volendam
Straat / locatie Burg. Versteeghsingel
Diernummer 53140
Datum in 2023-03-24
Geslacht Kater
Chip Nee
Soort vacht Kortharig
Gevonden in Amsterdam
Straat / locatie Bos en Lommerplein - West
Wist je dat... Vermiste katten vaak binnen een straal van 500 meter van hun huis weer worden gevonden?
Diernummer 53141
Datum in 2023-03-24
Geslacht Kater
Chip Nee
Soort vacht Kortharig
Gevonden in Amsterdam
Straat / locatie Bos en Lommerplein - West
Diernummer 53142
Datum in 2023-03-24
Geslacht Kater
Chip Nee
Soort vacht Kortharig
Gevonden in Amsterdam
Straat / locatie Vindplaats onbekend - Amsterdam
Diernummer 53129
Datum in 2023-03-23
Geslacht Kater
Chip Nee
Soort vacht Kortharig
Gevonden in Amsterdam
Straat / locatie Nobelweg - Oost
Wist je dat.. Steeds meer zwerfdieren ziek en gewond in het asiel terechtkomen? Help mee!
Diernummer 53106
Datum in 2023-03-22
Geslacht Kater
Chip Nee
Soort vacht Kortharig
Gevonden in Amsterdam
Straat / locatie H. Gerhardtstraat osdorp
Diernummer 51889
Datum in 2023-03-22
Geslacht Reu
Chip Ja
Soort vacht Korthaar
Gevonden in Amsterdam
Straat / locatie Gaasperdammertunnel
Diernummer 53100
Datum in 2023-03-21
Geslacht Poes
Chip Nee
Soort vacht Korthaar
Gevonden in Amsterdam
Straat / locatie Ijdoornlaan - Noord
Wist je dat... Je de chipgegevens van je dier moet aanpassen bij verhuizing of een nieuw telefoonnummer?
Diernummer 53087
Datum in 2023-03-19
Geslacht Teef
Chip Ja
Soort vacht Glad haar
Gevonden in Amsterdam
Straat / locatie Postjeskade - West
Diernummer 53085
Datum in 2023-03-18
Geslacht Voedster
Chip Nee
Soort vacht Korthaar
Gevonden in Purmerend
Straat / locatie Overlanderstraat
Laat meer zien

Mijn dier zit bij DOA, wat nu?

1: Kom bij ons langs

Hoera, je vermiste maatje is gevonden! Tijdens openingstijden – maandag tot en met zaterdag van 10.30 tot 15.30 uur - kun je bij ons langskomen om je dier weer op te halen. Weet je niet helemaal zeker of het dier op de foto ook echt jouw geliefde huisgenoot is? Stuur ons dan een mail met een foto van jouw dier! Wij kunnen heel goed vergelijken en hiervoor hoef je niet voor niks naar ons toe te reizen! Je kunt vragen of Poekie een kenmerkende witte vlek op zijn achterpoot heeft of Bello een grote scheur in zijn oor - dan weet je het zeker! 

 

2: Neem bewijs van eigendom en je ID-bewijs mee

We geven onze logees natuurlijk niet zomaar aan iedereen mee, daarom is het handig als je iets bij je hebt om te bewijzen dat je de eigenaar bent. Dat kan een dierenpaspoort zijn of bijvoorbeeld foto's van jullie samen. Als het dier op jouw naam geregistreerd staat in de chipdatabank is extra bewijs meenemen niet nodig. Je moet altijd een ID-bewijs kunnen overleggen.

3: Kost en inwoning

Helaas moeten we kost en inwoning van je oogappel wel doorberekenen. ‘Daarnaast komen er ook kosten om de hoek kijken, omdat we verplicht zijn om je huisdier te vaccineren en hem of haar te beschermen tegen parasieten. En alle dieren die bij ons worden gebracht, krijgen ook een chip, zodat we de volgende keer meteen weten dat jij de eigenaar bent. Mocht je lieveling ziek of gewond zijn binnengebracht, komen er eventueel nog behandelkosten bij. Heel wat kosten inderdaad, maar daar staat tegenover dat we in je afwezigheid wel heel goed hebben gezorgd voor je lieveling.

Tarieven

Wanneer je dier gevonden is, dan maken wij kosten. De verblijfskosten zijn per dag.

 Naar onze contactpagina
Verblijfskosten hond* € 18-21,00
Verblijfskosten kat € 11,50
Verblijfskosten konijn € 7,50
Vaccineren hond/kat € 40,00
Vaccineren konijn € 55,00
Ontwormen/ontvlooien vanaf € 17,50
Chippen & registreren € 20,00
Administratiekosten € 15,00

*tarief afhankelijk van de grootte van de hond

Veelgestelde vragen over vermist en gevonden

Ik heb een dier gevonden, kan ik het naar jullie brengen?

In principe kun je honden, katten en konijnen die zonder eigenaar op straat lopen en waarvan je denkt dat het een zwerfdier is, altijd naar ons toe brengen. Het is fijn als je dan van tevoren even belt! Maar let op: katten mogen vaak van hun eigenaar een straatje om. Daarom is lang niet iedere kat op straat een zwerfkat. Indien een kat gewond of ziek is kun je hem ook naar ons toe brengen. Gaat het om een gezonde kat, is het handig om eerst uit te zoeken of hij een eigenaar heeft.

Wij vangen alleen zwerfdieren op uit de gemeentes Amsterdam, Diemen, Waterland, Beemster, Zeevang, Landsmeer, Edam/Volendam en Purmerend. Als je een dier elders hebt gevonden, breng hem dan naar het asiel in de betreffende regio. Dit geeft een eventuele eigenaar de beste kans zijn dier weer terug te vinden.

Ik heb een dier gevonden, kunnen jullie hem ophalen?

DOA haalt geen gevonden dieren op. Indien je een gewond of ziek dier hebt gevonden kun je, afhankelijk van de regio, contact opnemen met de Dierenambulance Amsterdam of de Dierenambulance Purmerend. Betreft het een gezonde kat, dan kun je contact opnemen met de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten of de Dierenambulance Purmerend. Loslopende honden kun je melden bij de dierenambulance of bij de politie.

Ik heb last van een buurtkat, kan ik die naar jullie brengen?

Een buurtkat heeft een eigenaar, die kun je niet naar ons toe brengen. Als je last hebt van een buurtkat, neem dan contact op met het baasje van het dier. Een buurtkat mag wettelijk gezien door jouw tuin lopen, maar mag geen overlast veroorzaken. Hier kun je een eigenaar op aanspreken. Leidt dit niet tot het gewenste resultaat, neem dan contact op met een buurtregisseur of de woningbouwvereniging.

Ik heb een reptiel, een ontsnapte vogel of in het wild levend dier gevonden, wat doe ik nu?

Neem contact op met de Dierenambulance Amsterdam of Purmerend. Voor vogels en dieren in het wild kun je terecht bij opvang De Toevlucht en voor reptielen bij Reptielenopvang Zwanenburg.

Hoe kan ik meer info krijgen over een gevonden dier?

Als je denkt dat een gevonden dier mogelijk jouw vermiste dier is, maar je weet het niet zeker, dan kun je contact met ons opnemen

Ben je geïnteresseerd om een gevonden dier te adopteren en wil je bijvoorbeeld weten of het dier bij kinderen of andere dieren kan, dan kunnen wij daar meestal pas na een paar weken een goed antwoord op geven. Het beste is dan ook om na minimaal 2 weken ná binnenkomt een mail te sturen of het contact formulier in te vullen. 

Waarom weten jullie niet altijd of een dier gecastreerd of gesteriliseerd is?

Bij een mannetje kun je op zich goed zien of hij wel of geen balletjes meer heeft. Echter kunnen zwerfdieren bij binnenkomst in het asiel zo ziek, gewond en/of gestrest zijn dat ze het niet toelaten om ‘onder de staart’ geïnspecteerd te worden. Bij een vrouwtje is een litteken op de buik meestal het enige aanknopingspunt als het dier niet krols of loops is. Het litteken is vaak niet te zien en kan ook wijzen op een andere operatie. Daarom komen we er bij vrouwtjes vaak pas achter als onze dierenarts ze wil steriliseren.

Waarom weten jullie niet altijd of een dier gechipt is?

Dieren kunnen soms zo gestrest zijn als ze in het asiel belanden dat ze niet benaderbaar zijn. Het uitlezen van de chip gaat dan niet lukken. Meestal is een dier na een paar dagen wat rustiger en lukt het alsnog. Mocht het dier onbenaderbaar blijven, dan wachten we tot het dier onder narcose gebracht kan worden door de dierenarts. Meestal combineren we de chipcontrole dan met een andere  behandeling bij de dierenarts, zodat een dier niet speciaal voor de chipcontrole onder narcose gebracht hoeft te worden.

Wat is bij verblijfskosten inbegrepen?

Bij verblijfskosten zijn eten en drinken inbegrepen, een warm en dagelijks schoongemaakt veilig verblijf, dagelijkse gedrags- en gezondheidsobservatie door professionele medewerkers, een diervriendelijke behandeling en natuurlijk (als het dier het toelaat) veel liefde en knuffels!

Wat gebeurt er met een dier dat bij jullie wordt gebracht?

De eerste 14 dagen gaat het dier in quarantaine. Dit betekent dat het dier in een apart hokje wordt gehuisvest. Hier kan hij rustig wennen aan zijn nieuwe omgeving en kunnen onze verzorgers hem goed observeren. Een dier wordt meestal meteen gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Als een dier direct medische hulp nodig heeft, dan zorgen we daarvoor. Ook worden dieren meteen vanaf het begin gesocialiseerd en op hun gemak gesteld. Als een zwerfdier na 14 dagen niet is opgehaald door zijn baasje, dan doen we er alles aan om het dier zo snel mogelijk te herplaatsen.

Wanneer gaan jullie een nieuw baasje zoeken voor gevonden dieren?

We zijn wettelijk verplicht een zwerfdier 14 dagen op te vangen voordat we een nieuw baasje mogen zoeken. Dit is om een eventueel baasje de kans te geven zijn dier weer op te halen. We kunnen een dier pas herplaatsen zodra de dierenarts hier goedkeuring voor geeft. Het kan dus zijn dat zieke of gewonde dieren eerst nog een tijdje in de ziekenboeg verblijven voor behandeling. Zo nodig worden dieren ook eerst gesocialiseerd of getraind als hun gedrag nog niet zo is als het moet zijn of als ze te jong zijn om geadopteerd te worden. Als het dier klaar is voor adoptie, vind je zijn profiel op onze website. We blijven dan net zo lang zoeken tot we een nieuw baasje hebben gevonden. Het is dus niet zo dat een dier wordt geëuthanaseerd als het wachten op een baasje lang duurt.

Ik wil een gevonden dier adopteren, kan ik alvast een reservering maken?

We reserveren geen dieren zonder dat er een kennismaking heeft plaatsgevonden tussen jou en het dier. Een kennismaking kan pas plaatsvinden als het dier klaar is om geadopteerd te worden, dit is dus minimaal 14 dagen na binnenkomst in het asiel. Mocht je interesse hebben in een gevonden dier, geef dit dan, het liefst per mail, door. We kunnen dan contact met je opnemen zodra het dier klaar is om geadopteerd te worden.