Dierverzorger Carolien

Carolien heeft eerst in de horeca gewerkt en werkt nu al 14 jaar bij DOA! Zij is dierenverzorger bij het katten- en konijnenteam en heeft ook allerlei opleidingen gedaan zoals bijvoorbeeld dierenmanagement en paraveterinair (dierenartsassistent). Carolien verzorgt de katten en konijnen op de quarantaine afdeling (waar dieren eerst 2 weken moeten blijven wanneer ze in het asiel belanden) en helpt natuurlijk bij de verzorging en socialisatie van onze baby’s en bikkels.  Wat vindt Carolien het leukst aan wat zij doet? ‘Een dier beter maken, lichamelijk en geestelijk. Dat we werkelijk kunnen bijdragen om een dier op te laten knappen. Daarnaast hou ik enorm van de veelzijdigheid van mijn werk: samenwerken met de dierenarts, veel met mensen in overleg, boze kat vangen en verplaatsen naar een andere kennel, nieuwe pleeggezinnen ontvangen en begeleiden, vrijwilligers te woord staan, stagiaires de weg wijsmaken. Er komt zo veel kijken bij de zorg voor asieldieren bij DOA, dat vind ik fantastisch. Omdat wij niks weten van het dier dat binnenkomt, kost het veel tijd en aandacht om te doorgronden wat er met een dier aan de hand is. Hoe het zich voelt, waar het last van heeft, wat het nodig heeft. Je bent tijdelijk het baasje maar moet van nul af aan beginnen. Die taak nemen wij heel serieus. 

Carolien helpt ook met de coördinatie van onze pleeggezinnen, wat houdt dat in? ‘We hebben contact met de verschillende pleeggezinnen, geven veel informatie en beantwoorden vragen. De start van een dier is het allerbelangrijkst: dan worden ze gesocialiseerd en als dat niet goed gaat, blijft dat dier altijd een achterstand houden. Maar ook bijvoorbeeld angstige katten die wat ouder zijn kunnen bij een pleeggezin echt opknappen.  Onze pleeggezinnen zijn echt goud waard! Zij geven een dier iets wat nooit meer ontnomen kan worden: veiligheid en socialisatie in een huiselijke omgeving.  

 

Ook baby's helpen?

Al die zorg en aandacht voor onze baby’s kost veel geld.  Help jij ze op weg met een gift? Dan zorgen wij dat ze een super start krijgen en helemaal opknappen, klaar voor een leven lang spelen, knuffelen en luieren. 

Ook baby's helpen?