Chihuahua pups

Dit zijn Gigi, Dennis en Ruben! 

Ze zijn bij DOA binnengekomen omdat hun vorige baasje helaas niet goed voor de honden kon zorgen. Het huis was erg vies en tussen alle afval in liepen de hondjes. Ze hadden veel vlooien en hadden ook dringend een bad nodig. De dierenarts van DOA heeft het clubje nagekeken en gelukkig waren ze helemaal gezond! Ze hebben bij DOA een vaccinatie gekregen en een microchip. Ook hebben ze ieder een paspoortje gekregen waar precies in staat welke vaccinaties ze hebben gehad en wanneer ze deze weer moeten krijgen.  

Bij DOA zijn ze lekker in bad geweest, behandeld tegen de vlooien en hebben ze de zorg gekregen die zijn nodig hadden.  

Daarna zijn de dierverzorgers flink begonnen met het socialiseren van de puppy's. Hoe oud ze precies waren dat was helaas niet bekend, maar door middel van het bekijken van de tanden en de ogen heeft de dierenarts ze geschat tussen de 8 en 10 weken. Er was in ieder geval een ding wel duidelijk, er moest nog heel wat gebeuren om ze een betere start te geven!  

Het is erg belangrijk om je pup goed te socialiseren. Zo is het bijvoorbeeld goed om rustig te beginnen met het wennen aan een halsbandje, het aanraken/ aaien van de pups, af en toe verschillende mensen te zien en verschillende ondergrond te voelen (gras, steen, zand). 

Hoe meer positieve indrukken een pup maakt in de start van zijn leven, hoe comfortabeler hij zich zal ontwikkelen! Dit zorgt voor minder kans op gedragsproblemen zoals bijvoorbeeld angst.  

Gelukkig is het met Gigi, Dennis en Ruben helemaal goed gekomen en hebben ze na een paar weken rust en socialisatie een eigen gouden mandje gevonden!  

 

Ook baby's helpen?

Al die zorg en aandacht voor onze baby’s kost veel geld.  Help jij ze op weg met een gift? Dan zorgen wij dat ze een super start krijgen en helemaal opknappen, klaar voor een leven lang spelen, knuffelen en luieren. 

Ook baby's helpen?