Superstart

In het voorjaar regent het baby’s bij DOA. Pups zonder moeder die uit huis zijn geplaatst, kittens die op straat zijn gedumpt, lamprei (konijnenbaby’s) die in een doosje worden gevonden. Vaak zijn ze verwaarloosd of ziek. Maar altijd zitten ze vol levenslust, klaar voor een leven dat nog maar net is begonnen! Deze pluizige baby’s hebben heel veel extra zorg nodig. Om de twee uur voeding (ook ’s nachts), medische verzorging, socialisatie. Gelukkig heeft DOA een eigen dierenkliniek en pleeggezinnen die deze schatjes opvoeden tot de allerliefste huisgenootjes.

Maak kennis met onze baby's

Wie zijn deze dappere ukkies en wat hebben ze al meegemaakt in hun jonge leventjes? Een paar van deze bikkeltjes stellen zich aan je voor. 

Maak kennis met onze baby's

Maak kennis met onze mensen

Voor onze medewerkers is het hard werken tijdens het babyseizoen. Wie zet zich zoal achter de schermen in? 

Onze mensen
Het belang van goede socialisatie van je huisdier

Zo krijg je het allerleukste huisgenootje

Als een hond, kat of konijn niet goed is gesocialiseerd, kan het angstig zijn of ongewenst gedrag vertonen. Maar wat is ‘socialisatie’ precies? Wat komt daarbij kijken? Wij zetten het voor jou op een rijtje. 

Zo krijg je het allerleukste huisgenootje

DOA in het nieuws

De 'lockdownhuisdieren' die tijdens corona werden aangeschaft om het leven thuis wat gezelliger te maken, eindigen steeds vaker in het asiel. Het aantal konijnen dat bij DOA belandt is zelfs drie keer zo hoog als het jaar ervoor. "Mensen dachten: leuk, nu hebben we tijd voor een konijntje, maar dat blijkt nu toch tegen te vallen." 

Bekijk hier het filmpje

Ook baby's helpen?

Al die zorg en aandacht voor onze baby’s kost veel geld.  Help jij ze op weg met een gift? Dan zorgen wij dat ze een super start krijgen en helemaal opknappen, klaar voor een leven lang spelen, knuffelen en luieren. 

Ook baby's helpen?