Floris

Een verhaal om in te lijsten.

Het baasje van Floris was een oudere mevrouw. 🐈 Ze moest vaak naar het ziekenhuis voor bloedtransfusies en Floris werd dan gevoerd door de buurman. Aandacht was daar niet bij inbegrepen, hij moest zichzelf maar redden. Toen het baasje van Floris overleed, zat Floris naast haar kist in de woonkamer. Hij begreep niet wat er gebeurde. Hij was niet alleen zijn baasje kwijt, maar zou ook zijn vertrouwde huis en tuin moeten missen.

Een dierbare van mevrouw deed zijn uiterste best om een nieuw thuis voor Floris te vinden. Hij vond een lieve dame, maar ook zij bleek zwaar ziek. Zo kwam Floris in het asiel terecht. Maar Floris vond de andere katten helemaal niet leuk. Hij was ongelukkig, verzorgde zichzelf niet meer, waste zich nauwelijks en kreeg vervilte plekken in zijn vacht. Een zielig hoopje ellende. 😓
Ondertussen ging de dierbare van mevrouw onvermoeibaar door. Hij zette alles op alles en zocht zelfs contact met de makelaar om te vragen of de nieuwe huiseigenaren Floris wilden opnemen. Dat leek te lukken, maar door de al aanwezige katten mocht het toch niet baten. 👑Terwijl Floris depressief in zijn hokje zat, bleef zijn beschermengel zoeken naar een plekje. Via buurtgenoten en social media had hij uiteindelijk beet: een stel in Utrecht wilde Floris graag adopteren. Ze hadden wel net afscheid genomen van hun eigen poes Gorba (22) en wilden die leegte eigenlijk niet direct opvullen. Maar het lot bepaalde anders. Alles viel met Floris op zijn plek. Dit was de kat die na Gorba in hun leven hoorde. 🍀

Hij was de volgende dag al welkom. De eerste twee minuten lag hij onder de bank, om daarna meteen maar het huis te verkennen en kopjes te geven. Er klonk voor het eerst in tijden weer gespin uit zijn keeltje. Alles was goed. De eerste dagen lag hij vooral languit op schoot, alsof hij alle gemiste liefde en aandacht even in moest halen.

Floris heeft het heerlijk in Utrecht. Hij zit graag bij zijn baasjes op de bank en laat duidelijk merken dat hij het naar zijn zin heeft. Als hij in het voorjaar de kriebels krijgt, wacht hem een fijne tuin. Voor nu krijgt hij de nodige extra beweging door op bed te ravotten. Eind goed, alles goed.

❤ Dank aan de meneer, de beschermengel die zo zijn best heeft gedaan voor Floris, en dank ook aan de nieuwe baasjes die hun huis voor hem hebben open gesteld. Jullie hebben een kat intens gelukkig gemaakt! 

Terug naar het overzicht