Joop & Billy

Heeft dit gehavende konijntje wel een toekomst? Dat vroegen wij ons af toen Joop (alias Jupiler) bij DOA werd binnengebracht. Meerdere abcessen, gebroken poot, een vreemd verdikt oor en rare kaal geschoren rug. Maar hij was zo levenslustig, dat we besloten hem een kans te geven. Hij knapte goed op, al bleef hij mank en ook aan zijn oor konden we niets meer doen. Maar dan?

Wie wil er een konijn dat er vreemd uitziet en dat geen binkies kan maken? Toen kwam er een lieve dame langs. Zo’n kanjer die juist een moeilijk plaatsbaar konijn wil adopteren. Nu maar hopen dat haar wat angstige konijnenvrouwtje Billy Joop ook zag zitten. De eerste date was spannend. Billy was erg bang en rende weg. Dan moet je net onze doorzetter Joop hebben! Hij wist haar met veel rust en liefde al snel voor zich te winnen. En zo mochten ze binnen een week samen naar huis. 

Daar geniet Joop nu van zijn balkonkamer met Billy, de liefde van zijn leven. ‘s Avonds trekken ze er samen op uit. Met Joop erbij, blijkt Billy ook wel in voor avontuur. Zijn nieuwe baasjes heeft-ie helemaal ingepakt. Als de balkondeur (inmiddels expres) even open staat, rent hij snel naar binnen voor een rondje over het tapijt. Hij heeft aan 1 achterpoot genoeg om op een stoel te springen. En daarna hopt hij naar ze toe voor een aai over de bol.