Dushi & Floki

De jonge Floki kwam in de winter bij DOA terecht. Hij zwierf rond in het Flevopark en dat overleeft een tam konijntje niet. Onze konijnenkennels zaten al behoorlijk vol met jonge mannetjes, dus zijn kansen om snel geadopteerd te worden waren klein. Bovendien was het aantal afspraken beperkt door corona. Eind april was het eindelijk zover....

Er kwam een dame langs om met haar konijn Dushi een nieuwe ram uit te zoeken. Konijnen hebben een maatje nodig om gelukkig te zijn, maar er moet natuurlijk wel een klik zijn. De speeddate met Floki ging goed en Dushi bleef bij DOA voor een koppelvakantie. Zo kreeg ze de kans om Floki te leren kennen en onder deskundige begeleiding uit te zoeken of Floki echt bij haar past. Dushi was bij haar vorige maatjes steeds dominant en territoriaal, maar met Floki was ze heel verdraagzaam. Elke dag werden ze closer, dus na een weekje mochten ze samen naar huis.

Ondertussen sloofde het baasje zich uit om het territorium van Dushi neutraler van geur te maken. Het hele huis werd gepoetst en gewassen. Hoe zou Dushi reageren als Floki op haar terrein rondhopte? Meteen na thuiskomst ging Dushi op haar favoriete plekje in de keuken liggen, super relaxt. Sterker nog: ze fleurde helemaal op en is weer lekker actief met deze jonge god in huis. En Floki zelf? Die hopt en springt door het hele huis, bedelt om wat lekkers en rent achtjes van geluk door de tuin. Om dan 's avonds moe maar voldaan met Dushi in de slaapkamer neer te strijken in hun mandjes naast het bed.