Het verhaal van Buitenbeentje 'voor even' Toontje

Sommige dieren hebben alleen tijdelijke ondersteuning nodig. Dat was ook het geval met poes Toontje van 11 jaar. Nadat ze was aangevallen door een paar honden, belandde Toontje getraumatiseerd bij DOA. Ze vertrouwde niemand meer. Ze wilde niet aangeraakt worden en kon aardig van zich af meppen. Door haar vijandige gedrag wilde niemand Toontje adopteren. Na intensieve training door de gedragstherapeut werd Toon al een stuk milder, maar ze had nog steeds een gebruiksaanwijzing. We wisten zeker dat deze dame bij iemand thuis – met de juiste begeleiding - nog veel vooruitgang kon boeken.

We vonden mensen die het met haar wilden proberen. En onze gedragstherapeut stond klaar voor advies. Er werd heel wat heen en weer geappt, en met resultaat! Toontje kan nu geaaid worden; ze is relaxed en blij. Inmiddels hebben haar baasjes haar definitief geadopteerd en is onze begeleiding niet meer nodig. Zo ging Toontje van ‘kansloos asieldier’ naar een gezellige huispoes!

Wil je katten zoals Toontje steunen? Word dan adoptant!

Met een bijdrage van 5 euro per maand help je als adoptant structureel mee aan de opvang en het herstel van onze Buitenbeentjes. Help ons om katten zoals Toontje een nieuwe kans te geven. Als adoptant ontvang je één keer per kwartaal onze nieuwsbrief met alle updates over onze Buitenbeentjes. En natuurlijk kun je ook altijd een afspraak maken om naar de bij ons verblijvende Buitenbeentjes te komen kijken!

Het formulier om de Buitenbeentjes te steunen komt 24 mei weer online. De techneuten zijn er nog even mee bezig!

Buitenbeentjes succesverhalen

Geen één dier is gelijk. Ieder Buitenbeentje heeft zijn eigen behoeftes. Daarom is een oplossing op maat zo belangrijk. Niks is mooier dan een dier te zien opbloeien in een omgeving en met de verzorging die hij nodig heeft! Lees de verhalen van de Buitenbeentjes die een prachtig tweede leven hebben gekregen.

Naar de succesverhalen

Deze Buitenbeentjes zijn op zoek naar een warm nest

Wij zijn altijd op zoek naar lieve dierenvrienden die een Buitenbeentje willen adopteren. Je vindt al onze Buitenbeentjes die een baasje zoeken op onze adoptiepagina.

 Neem een kijkje