Schenken met belastingvoordeel

Hoe het werkt

Schenken en ook iets terugkrijgen? Dat kan wanneer uw bijdrage wordt aangemerkt als periodieke schenking. Vroeger kon dit alleen bij de notaris, nu kunt u dit ook zelf regelen. Door een wetswijziging op 1 januari 2014 hoeft u voor een periodieke schenking namelijk geen notariële akte meer te laten opmaken. Daarmee wordt deze manier van schenken ook interessant wanneer het om kleinere bedragen gaat. Wij stellen een periodieke schenking erg op prijs omdat we dan juist voor langere tijd op uw steun kunnen rekenen. Zodat we ons ook in de toekomst mogen blijven inzetten voor een hoger dierenwelzijn in Amsterdam en omstreken.  

Wat levert het op?

Uw gift is al aftrekbaar vanaf 60 euro, gerekend over vijf jaar. Vindt u dit interessant en wilt u graag weten wat dit dan precies oplevert? Hier een voorbeeld: stel, u doneert € 15,- per maand, dat is € 180,- per jaar. Als u in de inkomstenschijf van 40,8% valt, dan kunt u ruim € 73,- van de Belastingdienst terugkrijgen. Uiteraard geldt: hoe meer u doneert, hoe hoger uw belastingvoordeel. Overigens is het ook mogelijk om dit belastingvoordeel aan DOA te gunnen. Dan schenkt u DOA weliswaar € 180,- per jaar, maar ontvangt DOA € 253,-.

 

Download: Periodieke gift in geld

Download: Betalingsvolmacht

 

Bent u geïnteresseerd en heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Alexander Bulthuis, fondsenwerver bij DOA, op 06-57997471 of a.bulthuis@doamsterdam.nl