DOA in je testament

Als je niet alleen bij leven, maar ook daarna onze dieren zou willen steunen, dan is het misschien een overweging om DOA op te nemen in je testament? Een mooie manier om blijvend een verschil te maken voor dierenwelzijn.

Bekijk de video!

Dierenwelzijn in de toekomst

Al meer dan 100 jaar zetten we ons in voor dieren in de regio Amsterdam. Dakloze dieren mogen rekenen op liefdevolle opvang en verzorging. Vol overgave zoeken we vervolgens een nieuw passend thuis voor ze. Ieder jaar maken we op die manier voor 2000 honden, katten en konijnen het verschil. Maar we kijken ook graag verder: het liefst zouden we willen dat alle huisdieren een gelukkig bestaan lijden en het opvangen van dakloze dieren geheel overbodig wordt. Maar zo ver is het nog niet. Lees wat we in de nabije toekomst willen doen om stukje bij beetje dichter bij onze droom te komen.

Onze missie

Het belang van nalatenschappen

Nalatenschappen zorgen ervoor dat we kunnen investeren in verdere verbetering van dierenwelzijn. Zonder erfenissen en legaten zou DOA een aantal belangrijke projecten niet kunnen realiseren. Neem bijvoorbeeld:

Het opzetten van het Buitenbeentjesprogramma

Het opzetten van het Buitenbeentjesprogramma

Buitenbeentjes zijn asieldieren met een rugzakje die extra zorg en aandacht nodig hebben en daardoor vaak langer dan wenselijk in het asiel verblijven. Om de drempel te verlagen en hen sneller aan een nieuw thuis te helpen, hebben we het Buitenbeentjesprogramma in het leven geroepen. Dankzij het fonds uit dit programma kan DOA baasjes van een Buitenbeentje allerlei ondersteuning bieden. 

 Lees meer over dit programma

De aanschaf van een nieuw röntgenapparaat

De aanschaf van een nieuw röntgenapparaat

Ons röntgenapparaat was zo oud dat het van ellende bijna uit elkaar viel. Ook werd de kwaliteit van de foto's steeds slechter en duurde het ontwikkelen van de foto's lang. Gelukkig konden we door een nalatenschap een digitaal röntgenapparaat kopen. Nu is een foto zo gemaakt en wordt supersnel duidelijk wat een dier mankeert!

Warme voetjes voor de katten

Warme voetjes voor de katten

Iedere kattenkennel beschikt over een buitenverblijf. In de winter kon het daar onaangenaam guur worden, vooral 's nachts. De katten moesten daarom binnen blijven, maar hadden dan veel minder ruimte.  Door een nalatenschap konden we grote glazen kozijnen installeren, waardoor een buitenkennel in een handomdraai verandert in een binnenkennel. Met de deuren dicht is ook het geblaf van de asielhonden veel minder te horen. De katten zijn er blij mee!

Zo werkt het

Als je ons iets wilt nalaten, kun je dit vastleggen in een testament. Gebruik dan deze gegevens:

Stichting Dierenopvang Amsterdam
Ookmeerweg 271, 1067SP, Amsterdam
Kamer van Koophandel-nummer: 40532070

Een testament opstellen gebeurt bij de notaris. De kosten kunnen verschillen per notaris en per testament. Je kunt bij ons een gratis oriënterend gesprek aanvragen met een onafhankelijke notaris. Een testament kan te allen tijde gewijzigd worden. Het is mogelijk om ons met een legaat of een erfstelling op te nemen.

Tegenwoordig is het gebruikelijk om een executeur te benoemen. Een executeur is degene die in het testament benoemd wordt als verantwoordelijke om de nalatenschap van de erflater (overledene) af te handelen. Dat kan een persoon zijn, maar ook een organisatie of stichting zoals DOA. De beslissing is aan jou.

Ilona nam DOA in haar testament op. Hier lees je waarom!

Je huisdier in goede handen

Niemand denkt graag na over doodgaan. Toch is het wel belangrijk om stil te staan bij wat er dan met je huisdieren moet gebeuren. Als ze niet bij familie of kennissen terecht kunnen, dan is onze regeling 'Als de baas er niet meer is' wellicht een goede optie. Als je hiervoor kiest, is het verstandig om deze regeling op te nemen in het testament, zodat de executeur weet dat wij voor de dieren zullen zorgen. 

 

Voor vragen, informatie of een gesprek kun je contact opnemen met Alexander Bulthuis, contactpersoon nalatenschappen via a.bulthuis@doamsterdam.nl of op 06- 579 97 471 (tijdens kantooruren).