Medisch Noodfonds

Wil je ons helpen om onze brekebeentjes en brokkenpiloten weer op de been te krijgen? Word dan donateur van het Medisch Noodfonds!

Brekebeentjes

Wist je dat er iedere dag dieren in het asiel belanden die intensieve medische zorg nodig hebben? We vangen geregeld honden, katten of konijnen op die bijvoorbeeld een gebroken pootje hebben en snel geopereerd moeten worden. We hebben dan geen tijd om ons af te vragen of er wel geld is voor de operatie. Snelheid is geboden om het dier te redden. Soms is er uitgebreid onderzoek of een langdurige behandeling nodig. Zoals in het geval van een allergie, chronische diarree of een te hoge schildklierwerking. Bij middenoorpoliepen, een hartruis of ernstige gebitsproblemen is het advies van een specialist vaak onmisbaar. Dergelijke ingrepen, behandelingen of onderzoeken zijn - zelfs met alle korting die we krijgen - ontzettend duur. Daarom hebben we het Medisch Noodfonds opgericht. Door bijdragen van gulle donateurs zoals jij, kunnen we deze patiëntjes toch snel helpen. Het is dé manier om brekebenen en pechvogels zoals Mia, Loek of Poesjkin een tweede kans te geven.

Steun dieren zoals Mia

Waar gebruiken we het Medisch Noodfonds voor?

  1. specialistische onderzoeken en ingrepen zoals hartecho’s, orthopedische operaties, grote tandheelkundige behandelingen of complexe chirurgie van het oog of oor.

  2. laboratoriumonderzoeken die we niet zelf kunnen uitvoeren zoals schildklierwaarden, ontlastingsonderzoek of schimmelkweken.

  3. fysiotherapeutische revalidatie van honden en soms ook van katten en konijnen.

  4. trimbehandelingen van ernstig verwaarloosde en vervilte dieren.

  5. medicatie, dieetvoer, apparatuur - kortom alles wat onze dierenartsen nodig hebben om onze asieldieren zo goed mogelijk te kunnen behandelen.

Maak het verschil!

DOA heeft vier dierenartsen in dienst die 7 dagen per week en 365 dagen per jaar druk bezig zijn om onze dieren zo goed mogelijk te helpen. Wil je ook iets doen om onze brokkenpiloten weer op de been te krijgen? Word dan donateur van het Medisch Noodfonds en lees wat voor verschil je kunt maken.

In de ziekenboeg

Mia

Mia was zo’n zeven weken toen ze bij ons werd gebracht: een lief, klein en aanhankelijk hummeltje. Het katje had een vergroeid linker achterpootje waar het niet op kon staan. Als Mia wilde lopen, schopte ze zichzelf voortdurend onderuit. Vanwege haar handicap kon ze ook niet met andere kittens spelen. De orthopeed adviseerde al snel om het pootje te amputeren. Lees verder

Daarna mocht ze naar een lief pleeggezin om bij te komen. De meeste katten redden het vervolgens prima op drie pootjes, maar bij Mia bleek dat niet het geval. Tijdens haar revalidatie bleek er meer aan de hand. Er was sprake van heupdysplasie aan haar overgebleven achterpootje, een aandoening van het heupgewricht die uiteindelijk tot slijtage, artrose en veel pijn zou leiden. We raadpleegden een specialist en die overweegt nu om een kunstheup te plaatsen. Omdat Mia verder een gezonde jonge kat is, zou een dergelijke ingreep voor haar mogelijk kunnen betekenen dat ze daarna nog lang en gelukkig op drie pootjes door het leven kan huppelen. Alleen kost een kunstheup wel zo’n € 4000. Een bedrag dat we niet alleen kunnen opbrengen. Daar gebruiken we dus het Medisch Fonds voor.

In de ziekenboeg

Loek

Loek is een lieve kater die last leek te hebben van z’n darmen. Hij kreeg - net als heel veel andere katten bij ons - een ontlastingsonderzoek. Kostenpost: € 72 (maar als je dat bij 70 katten doet, kost ook dat €5040).

In de ziekenboeg

Poesjkin

Poesjkin is een kater van 11 jaar die een fl inke hartruis vertoont. Hij moet regelmatig naar de kliniek om een echo te laten maken. Zo houden we in de gaten dat zijn toestand niet verergert. Ook dit extra onderzoek moet uit het noodfonds worden bekostigd.

Wat we doen is natuurlijk slechts een pleister op de zere plek. We kunnen er niet voor zorgen dat Mia, Loek en Poesjkin katten worden zoals alle anderen. Maar we gunnen hen wel een onbezorgd en lang leven. Jij toch ook? Wil je ons dan helpen om hun pijn te verzachten? Bij voorbaat veel dank!

Van de ziekenboeg naar een goed thuis!

Minus

Minus is een klein meisje van 9 maanden dat van vier hoog naar beneden was gevallen en daarbij haar knie had gebroken. Omdat haar baasje de behandeling helaas niet kon betalen  en ook niet de zorg kon bieden die zij nodig heeft is de kat aan ons afgestaan. Minus is geopereerd door de orthopeed en kreeg een pen in haar poot. Minus moest een aantal weken revalideren en kon daarna een nieuw baasje gaan zoeken!

Pixel

Pixel is op straat gevonden en had zijn beide voorpootjes door zijn halsband gewurmd, waardoor zijn halsband strak op zijn rug vastzat. Door het schuren waren er wonden en abcessen ontstaan. Au! Hij liep er blijkbaar al een tijdje mee, want er hadden zich al maden in de wonden genesteld. Sorry voor het vieze plaatje en het vieze verhaaltje, maar mooier kunnen we het niet maken. Pixel is heel erg blij dat hij bij DOA eindelijk van het knellende bandje werd verlost en werd ook heel vrolijk van een gevuld voerbakje en knufels. Zijn vacht is weer heel mooi geworden. Toen hij weer helemaal beter was duurde het niet lang voordat deze dove kater een nieuw thuis vond!

Loetje

Loetje liep op straat te zwerven en wist zich niet helemaal goed meer te redden. Ze was erg uitgedroogd en moest meteen aan het infuus. Haar zwangerschap eindigde helaas in een miskraam, heel sneu voor haar. Ze was kreupel en had door het slechte eten op straat last van haar darmen. Gelukkig was ze na een paar weken rust en behandeling weer helemaal op de poot en gezond en vond ze snel een nieuw baasje.

Silvia

Silvia was aangereden op straat en vervolgens door de dierenambulance naar DOA toegebracht. Er is geen eigenaar meer gekomen om haar weer op te halen. Het meisje had een bekkenfractuur en moest daarvoor wekenlang rust houden in haar hok. Dat vond ze natuurlijk helemaal niet leuk, maar na 9 weken kwam het verlossende woord: de fractuur is geheeld en Silvia mocht op zoek naar een nieuw thuis! Ze hoefde gelukkig niet lang te wachten en is nu weer een tevreden huispoes.

Calypso

Calypso werd door haar oude baasje niet goed verzorgd, ze liep altijd buiten, was mager en zat onder de vlooien. Toen ze bij ons kwam moesten we haar eerst scheren, want haar vacht zag er niet meer uit. Calypso zit al een tijdje in de ziekenboeg. Ze bleek beschoten te zijn met een luchtbuks, het kogeltje is eruit gehaald. Haar gebit was slecht en moest gesaneerd, ze has blaasstenen, gezwollen tandvlees, diarree en een gezwollen buik. Haar oog was dusdanig ontstoken dat die uiteindelijk moest worden verwijderd. Maar...na maanden en maanden intensieve verzorging en behandeling kwam ze er weer bovenop. Met haar gouden karakter en mooie langharige verschijning vond ze daarna snel een nieuw baasje.

Vlo

Vlo is waarschijnlijk naar beneden gevallen en heeft daarbij haar rechterachterpoot gebroken. Ze werd gewond op straat gevonden in Amsterdam Zuidoost. Gelukkig hoefde ze niet geopereerd geworden, een spalk en rust, wekenlang rust, zou voldoende moeten zijn. Alhoewel ze naar beneden is gevallen en je dus zou verwachten dat ze een baasje zou moeten hebben is er niemand gekomen om Vlo weer op te halen. Vlo heeft haar weken hokrust dapper doorstaan, natuurlijk kreeg ze wel extra knuffels van de verzorgers en vrijwilligers en werden er spelletjes met haar gedaan om de verveling tegen te gaan. Ondertussen heeft lieve Vlo DOA achter zich gelaten en is ze gelukkig bij een nieuw baasje!

Muis

Muis is een lieve poes die eigenlijk al sinds kitten diarree heeft. Haar baasje heeft van alles laten onderzoeken en er veel aan gedaan, maar met kleine kinderen in huis was het na een paar jaar niet meer vol te houden. Wij zijn nu zover dat Muis geen diarree meer heeft, maar zindelijk is ze nog steeds niet. Dat is natuurlijk geen reden om haar op te geven. We zijn nu druk op zoek naar een buitenplek of kinderboerderij waar ze lekker buiten kan poepen en haar onzindelijkheid geen issue is. Haar karakter is geweldig, lief en vriendelijk en gezellig, dus dat zou toch moeten lukken?

Nala

Nala is 1 van de katten in het asiel die behandeld moeten worden voor een voedingsallergie. Nala had nog een tiental 'collega's' die in hetzelfde schuitje zitten. Nala haar voedingsallergie is heel hardnekkig. Dieetvoer alleen helpt bij haar niet, ze heeft ook medicatie nodig. Het heeft lang geduurd om haar allergie onder controle te krijgen, maar dat is uiteindelijk goed gelukt! Gelukkig hebben we ook een baasje gevonden voor haar die bereid was haar strikt haar dieetbrokjes en medicatie te geven.

DOA heeft vier dierenartsen in dienst die 7 dagen per week en 365 dagen per jaar druk bezig zijn om onze dieren zo goed mogelijk te helpen. Wil je ook iets doen om onze brokkenpiloten weer op de been te krijgen? 

Word donateur van het Medisch Noodfonds