Medisch fonds

Wil je ons helpen om onze brekebeentjes en brokkenpiloten weer op de been te krijgen? Word dan donateur van het medisch fonds!

> Doneer nu <

Brekebeentjes

Iedere dag belanden er dieren in het asiel die dringend medische zorg nodig hebben. Geregeld zijn er dieren met bijvoorbeeld een gebroken poot die snel geopereerd moeten worden. Deze ingrepen zijn - ook met de korting die we krijgen - nogal duur. Het medisch fonds zorgt ervoor dat we onze patiëntjes snel kunnen helpen. Brekebenen zoals Jon Bon Jovi, die al een tijdje liep te zwerven in Amsterdam-Noord. Toen hij mank begon te lopen heeft een bezorgde dierenvriend Jon naar DOA gebracht. Jon bleek een gebroken achterpoot te hebben. Met hulp van het medisch fonds kon deze lieve kater geopereerd worden. 

Steun dieren zoals Jon Bon Jovi

Het medisch fonds spreken we ook aan voor:

  • - Specialistische onderzoeken en ingrepen zoals hartecho's, grote tandheelkundige behandelingen of complexe chirurgie van oor of oog.
  • - Laboratoriumonderzoeken die we niet bij DOA kunnen doen, zoals bijvoorbeeld schildklierwaardes, ontlastingsonderzoek of schimmelkweken.
  • - Fysiotherapeutische revalidatie van honden en soms ook katten en konijnen
  • - Trimbehandelingen van ernstig verwaarloosde en vervilte vachten
  • - Het kopen van medicatie, dieetvoer en apparatuur, kortom alles wat onze dierenartsen nodig hebben om onze asieldieren goed te kunnen behandelen.


DOA heeft twee dierenartsen in dienst die 7 dagen per week en 365 dagen per jaar druk bezig zijn om samen met de verzorgers onze dieren te helpen. Wil je ook een steentje bijdragen? Doe dan een gift of doneer structureel.

Steun onze patiëntjes

Op dit moment in de ziekenboeg

Minus

Minus is een klein meisje van 9 maanden dat van vier hoog naar beneden was gevallen en daarbij haar knie had gebroken. Omdat haar baasje de behandeling helaas niet kon betalen  en ook niet de zorg kon bieden die zij nodig heeft is de kat aan ons afgestaan. Minus is geopereerd en heeft nu een pen in haar knie. Ze heeft hokrust en moet over een paar weken weer voor een rontgenfoto om te kijken hoe het ermee staat. Daarna wordt ze nog gesteriliseerd en dan is ze klaar voor een nieuwe start!

Pixel

Pixel is op straat gevonden en had haar beide voorpootjes door haar halsband gewurmd, waardoor haar halsband strak op haar rug vastzat. Door het schuren waren er wonden en abcessen ontstaan. Au! Ze liep er blijkbaar al een tijdje mee, want er hadden zich al maden in de wonden genesteld. Sorry voor het vieze plaatje en het vieze verhaaltje, maar mooier kunnen we het niet maken. Pixel is heel erg blij dat ze eindelijk van het knellende bandje is verlost en werd ook heel vrolijk van een gevuld voerbakje en knufels. Het komt vast weer helemaal goed met haar, daar gaan we in ieder geval onze best voor doen.

Loetje

Loetje liep op straat te zwerven en wist zich niet helemaal goed meer te redden. Ze was erg uitgedroogd en moest meteen aan het infuus. Haar zwangerschap eindigde helaas in een miskraam, heel sneu voor haar. Ze is verder nog kreupel en ze heeft last van haar darmen. Ze is in gelukkig nu van de straat af zodat ze de zorg kan krijgen die ze nodig heeft.

Silvia

Silvia is aangereden op straat en vervolgens door de dierenambulance naar DOA toegebracht. Er is geen eigenaar meer gekomen om haar weer op te halen. Het meisje had een bekkenfractuur en moest daarvoor wekenlang rust houden in haar hok. Dat vond ze natuurlijk helemaal niet leuk, maar op 9 juli kwam het verlossende woord: de fractuur is geheeld en Silvia mag op zoek naar een nieuw thuis! 

Calypso

Calypso werd door haar oude baasje niet goed verzorgd, ze liep altijd buiten, was mager en zat onder de vlooien. Toen ze bij ons kwam moesten we haar eerst scheren, want haar vacht zag er niet meer uit. Calypso zit al een tijdje in de ziekenboeg. Ze bleek beschoten te zijn met een luchtbuks, het kogeltje is eruit gehaald. Haar gebit was slecht en moest gesaneerd, ze heeft blaasstenen, gezwollen tandvlees, diarree en een gezwollen buik. De dierenartsen zijn druk met haar bezig.

Vlo


Vlo is waarschijnlijk naar beneden gevallen en heeft daarbij haar rechterachterpoot gebroken. Ze werd gewond op straat gevonden in Amsterdam Zuidoost. Gelukkig hoefde ze niet geopereerd geworden, een spalk en rust, wekenlang rust, zou voldoende moeten zijn. Alhoewel ze naar beneden is gevallen en je dus zou verwachten dat ze een baasje zou moeten hebben is er niemand gekomen om Vlo weer op te halen.

Muis

Muis is een lieve poes die eigenlijk al sinds kitten diarree heeft. Haar baasje heeft van alles laten onderzoeken en er veel aan gedaan, maar met kleine kinderen in huis was het na een paar jaar niet meer vol te houden. Wij zijn nu zover dat Muis geen diarree meer heeft, maar juist veel te harde keuteltjes. Ook niet goed, maar er lijkt dus hoop te zijn. Onze dierenartsen puzzelen nog even verder...

Nala

Nala is 1 van de katten in het asiel die behandeld moeten worden voor een voedingsallergie. Nala heeft nog een tiental 'collega's' die in hetzelfde schuitje zitten. Nala haar voedingsallergie is wel heel hardnekkig. Dieetvoer alleen helpt bij haar niet, ze heeft ook medicatie nodig. Zoals je ziet hebben we het nog niet helemaal onder controle. Voorlopig blijft Nala onder behandeling.