Skip

Begin januari kregen wij een mailtje binnen van een baasje die met haar handen in het haar zat. Ze had tijdens corona een leuke pup gekocht, Skip, maar die bleek toch niet in het gezin te passen. De katten waren inmiddels uit stress naar de bovenverdieping gevlucht en de hond bleek een parasiet te hebben (genaamd Giardia, die ook overdraagbaar is naar mensen) waar Skip erg ziek van was. Een combinatie van impulsaankoop en waarschijnlijk een pup die bij een broodfokker vandaan kwam betekende dat Skip in het asiel belande. Natuurlijk schakelt de DOA ReddingsBrigade snel en hebben wij direct een afspraak gemaakt om Skip op te nemen in onze opvang en hem beter te maken. Aangezien Skip een zeer besmettelijke ziekte had, moest hij in overleg met de dierenarts in quarantaine. Bij pups en jonge honden vinden wij dit erg tegenstrijdig omdat een kennel niet de beste socialisatie omgeving is. Maar wat moet, dat moet. Na een paar dagen medicatie ging het gelukkig al een stuk beter met Skip.

Inmiddels heeft Skip zijn gouden mand gevonden bij iemand die voor een stichting werkt die honden inzet voor therapie bij mensen. Skip wordt misschien, als hij oud genoeg is, ook een therapiehond! Ondanks zijn moeilijke start, ziet het leven voor Skip dankzij de inzet van DOA er nu heel zonnig uit!

*NB: Skip is helaas niet te reserveren voor adoptie

Terug naar onze dieren

Doneer nu

Elk dier verdient het om gered te worden. Zeker dieren die de dupe zijn geworden van de coronacrisis. Wij zien veel meer dieren dan daarvoor met een enorme nare start. Ze zijn ziek, angstig en zelfs mishandeld. DOA geeft ze alle zorg, aandacht en liefde die ze nodig hebben. Dat kost veel geld.

Wil jij ons steunen? Wij zijn het grootste en een-na-oudste asiel van Nederland. Maar we zijn ook een kleine, zelfstandige stichting die afhankelijk is van uw giften om de zorg voor deze dieren waar te kunnen maken.

Doneer nu