Josje

Josje

Nog geen vier maanden oud was Josje, toen hij werd gedumpt in een park. Hij stond al een tijdje in een kooi aan de rand van een grasveld vol barbecueënde gezinnen. Toevallig fietste een van onze vrijwilligers langs en zo kwam hij bij de DOA ReddingsBrigade terecht. We kunnen zijn jammerlijke leven tot dat moment wel raden, want we krijgen veel van dit soort jonge konijnen binnen. Geboren in een plastic bak bij de broodfok, met 6 weken oud (veel te jong!) naar de dierenwinkel, daar gekocht door mensen die hem zo schattig vonden, maar niets van konijnen weten. Thuis komen ze erachter dat hij niet opgepakt wil worden en al snel kijkt niemand meer naar hem om. Josje blijkt mentaal veerkrachtig: hij is lief en dol op aandacht. Fysiek komt het ene na het andere probleem aan het licht. Hij heeft een darmziekte gehad, megacolon, en blijkt ook E-cuniculi te hebben, een bekende konijnenziekte. Meer dan de helft van de konijnen is drager van de parasiet die dit veroorzaakt. De ziekte breekt uit bij stress of lage weerstand. Bekende symptomen zijn veel drinken, scheefhouden van de kop of verlammingsverschijnselen. Met medicatie komt de ziekte onder controle. Gelukkig gaat het door de hulp van de DOA ReddingsBrigade een stuk beter met Josje. Na alles wat onze medemens hem heeft aangedaan, gunnen we dit aanhankelijke konijntje een mooi leven bij een van de vele lieve mensen die dieren bij ons adopteren. Natuurlijk samen met een voedster, want 1 konijn is geen konijn.

 

 

Terug naar onze dieren

Doneer nu

Elk dier verdient het om gered te worden. Zeker dieren die de dupe zijn geworden van de coronacrisis. Wij zien veel meer dieren dan daarvoor met een enorme nare start. Ze zijn ziek, angstig en zelfs mishandeld. DOA geeft ze alle zorg, aandacht en liefde die ze nodig hebben. Dat kost veel geld.

Wil jij ons steunen? Wij zijn het grootste en een-na-oudste asiel van Nederland. Maar we zijn ook een kleine, zelfstandige stichting die afhankelijk is van uw giften om de zorg voor deze dieren waar te kunnen maken.

Doneer nu