Welke dieren zijn er tijdens corona bij ons terechtgekomen? En wat is hun achtergrond? Maak hier kennis met een paar van deze knokkers.

Macho en Kees

Macho en Kees hebben allebei een nare start gehad maar elkaar helemaal gevonden bij DOA! Macho is mishandeld door de eigenaar. Hij heeft door mishandeling verschillende breuken gehad, waaronder aan zijn bekken. Macho is nu bijna helemaal genezen, hij heeft alleen nog steeds een beetje een gek loopje maar dat maakt hem juist uniek. Kees is een ander verhaal. Hij is zwaar verwaarloost en heeft gezien hoe zijn broertje mishandeld werd. Ook dit is natuurlijk mishandeling. Hij is lange tijd ziek geweest en het heeft lang geduurd voordat wij hem beter hebben kunnen maken. Het gaat nu heel goed met hem, maar hij heeft nog wel een chronische (gelukkig niet besmettelijke) nies. Hij kan hier nog overheen groeien omdat hij jong is maar hij kan het ook houden voor zijn hele leven.

Ze zijn beide heel lief en sociaal en dikke maatjes die altijd bij elkaar liggen en elkaar lekker wassen. Gelukkig zijn Macho en Kees nu een succesverhaal van de DOA ReddingsBrigade! Ze hebben met onze hulp grote obstakels overwonnen en hebben nu vooral elkaar nodig.

*NB: Macho en Kees zijn helaas niet te reserveren voor adoptie

 

Pokemons Weedle & Pidgey

Weedle & Pidgey zijn helaas een verhaaltje dat demonstratief is voor broodfok. Zij zijn gered samen met nog 15 andere katten. De politie kwam deze broodfokkers op het spoor omdat veel mensen klachten hadden omdat hun kitten ziek was of zelfs dood was gegaan. Weedle & Pidgey en al hun broertjes en zusjes waren allemaal half kaal en hadden overal wondjes. Bij de DOA ReddingsBrigade halen wij alles uit de kast om de wonden en kale plekken onder controle te krijgen. We hebben verschillende soorten voer en medicatie geprobeerd en het gaat een stuk beter, maar de problemen zijn nog niet helemaal verholpen. Het is in ieder geval minder erg dan toen ze bij ons kwamen. Wij geven de moed niet op! De katjes zijn heel lief maar nog een beetje angstig. Ze moeten echt het vertrouwen terugwinnen in de mens. Zij zullen ook samen geplaatst worden omdat ze veel steun bij elkaar zoeken en gewend zijn om met andere katten te leven. Maar wij weten natuurlijk als geen ander hoe het perfecte baasje voor hen te vinden wanneer ze zo ver zijn. Voor nu hebben Weedle & Pidgey vooral onze blijvende inzet en toewijding nodig, maar ze zullen er zeker komen!

*NB: Weedle & Pidgey zijn helaas niet te reserveren voor adoptie

Josje

Nog geen vier maanden oud was Josje, toen hij werd gedumpt in een park. Hij stond al een tijdje in een kooi aan de rand van een grasveld vol barbecueënde gezinnen. Toevallig fietste een van onze vrijwilligers langs en zo kwam hij bij de DOA ReddingsBrigade terecht. We kunnen zijn jammerlijke leven tot dat moment wel raden, want we krijgen veel van dit soort jonge konijnen binnen. Geboren in een plastic bak bij de broodfok, met 6 weken oud (veel te jong!) naar de dierenwinkel, daar gekocht door mensen die hem zo schattig vonden, maar niets van konijnen weten. Thuis komen ze erachter dat hij niet opgepakt wil worden en al snel kijkt niemand meer naar hem om. Josje blijkt mentaal veerkrachtig: hij is lief en dol op aandacht. Fysiek komt het ene na het andere probleem aan het licht. Hij heeft een darmziekte gehad, megacolon, en blijkt ook E-cuniculi te hebben, een bekende konijnenziekte. Meer dan de helft van de konijnen is drager van de parasiet die dit veroorzaakt. De ziekte breekt uit bij stress of lage weerstand. Bekende symptomen zijn veel drinken, scheefhouden van de kop of verlammingsverschijnselen. Met medicatie komt de ziekte onder controle. Gelukkig gaat het door de hulp van de DOA ReddingsBrigade een stuk beter met Josje. Na alles wat onze medemens hem heeft aangedaan, gunnen we dit aanhankelijke konijntje een mooi leven bij een van de vele lieve mensen die dieren bij ons adopteren. Natuurlijk samen met een voedster, want 1 konijn is geen konijn.

*NB: Josje is helaas niet te reserveren voor adoptie

Meer verhalen lezen?

Lees hier over Pako Lees hier over Rocky Lees hier over Lulu Lees hier over Skip

Doneer nu

Elk dier verdient het om gered te worden. Zeker dieren die de dupe zijn geworden van de coronacrisis. Wij zien veel meer dieren dan daarvoor met een enorme nare start. Ze zijn ziek, angstig en zelfs mishandeld. DOA geeft ze alle zorg, aandacht en liefde die ze nodig hebben. Dat kost veel geld.

Wil jij ons steunen? Wij zijn het grootste en een-na-oudste asiel van Nederland. Maar we zijn ook een kleine, zelfstandige stichting die afhankelijk is van uw giften om de zorg voor deze dieren waar te kunnen maken.

Doneer nu