De DOA ReddingsBrigade geeft elk dier een nieuwe kans

Een huisdier is geweldig. Vooral tijdens een moeilijke periode als corona. Maar daar komt meer bij kijken dan veel mensen denken. Helemaal als je uitwijkt naar Marktplaats, of een broodfokker. Het resultaat is vaak onhandelbare of zieke huisgenootjes en een baasje dat met de handen in het haar zit.

Gelukkig geeft de DOA ReddingsBrigade deze kanjers een tweede (of derde...) kans. We vangen ze op, verzorgen ze en socialiseren ze. Zodat ze weer helemaal klaar zijn om de leukste huisgenoot ter wereld te worden.

Onze dieren

Welke dieren zijn er tijdens corona bij ons terechtgekomen? En wat is hun achtergrond? Maak hier kennis met een paar van deze knokkers.

Lees meer over onze dieren

Onze mensen

Onze redders in nood doen alles om dieren een nieuwe kans te geven. Medicatie geven, zorgen voor socialisatie en begeleiding en natuurlijk uiteindelijk zorgen voor de juiste match tussen dier en baasje. Wie zijn dat zoal? Hier kun je even kennismaken.

Lees meer over onze mensen

DOA en de gevolgen van een jaar corona

Wat betekende corona het afgelopen jaar voor DOA? Er was veel meer vraag naar adoptie, en we hebben met aangepaste procedures heel veel dieren kunnen plaatsen ondanks dat we door corona minder fysiek konden afspreken. Hoe zag het jaar er voor ons uit, en wat waren de voordelen en nadelen?

Lees hier over adoptiegolven, impulsaankopen en meer

DOA in het nieuws

Door corona merken wij een stijging in het aantal zieke, verwaarloosde en mishandelde dieren dat bij ons terecht komt. Heel sneu. Wij delen de verhalen van deze dieren, geven voorlichting en bieden de helpende hand.

Bekijk hier het filmpje (ruim 2 minuten) met dierenverzorger Renee en lees het artikel.

Bekijk hier het filmpje

Doneer nu

Elk dier verdient het om gered te worden. Zeker dieren die de dupe zijn geworden van de coronacrisis. Wij zien veel meer dieren dan daarvoor met een enorme nare start. Ze zijn ziek, angstig en zelfs mishandeld. DOA geeft ze alle zorg, aandacht en liefde die ze nodig hebben. Dat kost veel geld.

Wil jij ons steunen? Wij zijn het grootste en een-na-oudste asiel van Nederland. Maar we zijn ook een kleine, zelfstandige stichting die afhankelijk is van uw giften om de zorg voor deze dieren waar te kunnen maken.

Doneer nu