You can adopt me I am a misfit

My name is Chick (met Wynx)

Ik ben een lieve meid met een zacht karakter. Ik hou van aandacht en als je bij me komt zitten, geef ik je graag wat likjes om te laten merken dat ik je lief vind.
Aanhankelijk Lief Nieuwsgierig Ondernemend

Chick (met Wynx)'s passport

Levensfase Volwassen
Geslacht Voedster
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Diernummer DOA 43116
Adoptiekosten 60 euro
Extra zorg
  • Medicatie : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig
Buitenbeentje

Ik ben een buitenbeentje. Daarom mag ik de rest van mijn leven gratis naar de dierenarts van DOA, mocht ik last krijgen van mijn huid. Ook kun je bij DOA korting krijgen op mijn voer en kun je hulp vragen als je hulp nodig hebt bij mijn gedrag.

Do you think we match? Nice, let's meet each other some time!

Plan een bezoek

Reden opname

Mijn baasje kreeg het opeens heel druk en had geen tijd meer voor ons. Toen we bij DOA waren, bleek dat mijn maatje en ik veel buikpijn hadden. Gelukkig krijgen we bij DOA medicijnen waardoor we ons een stuk beter voelen.

Soort baasje

Nieuwsgierig als ik ben, kom ik graag even snuffelen als er iets nieuws te ontdekken valt. Bijvoorbeeld een grote doos vol met verfrommelde kranten waar ook wat kruidenhooi of iets anders lekkers in is verstopt. Dan gaan Wynx en ik helemaal uit ons dak! We zijn allebei best makkelijke konijntjes en voelen ons topfit zolang we onze medicijnen krijgen. Ik zou heel graag een lief baasje vinden, die bij me komt zitten in de ren en uitgebreid over mijn kopje aait. En ruimte, Wynx en ik willen ook graag ruimte om te kunnen rondrennen en fit te blijven. Als dank laten we je graag zien welke mooie sprongen en binkies wij allemaal kunnen maken!

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met kinderen samenwonen : Ja

Met kinderen samenwonen : Ja

Binnen- of buitenkonijn : Buitenkonijn

Binnen- of buitenkonijn : Buitenkonijn

Points of attention

Fysieke aandachtspunten

Bij dit konijntje werd op basis van symptomen megacolon vermoed, een pijnlijke darmziekte waardoor hij ovale keutels krijgt. Door dagelijkse medicatie heeft het konijn geen pijn en normale darmwerking met mooie ronde keutels. Konijnen met deze ziekte worden ook wel Charly-konijnen genoemd. Ze kunnen met medicatie een goed leven hebben. Dit konijn heeft in het verleden ook symptomen van E. Cuniculi gehad. Het overgrote deel van de konijnen is drager van de parasiet die deze ziekte veroorzaakt. De parasiet kan zich vermeerderen als de weerstand van het konijn is verlaagd, bijvoorbeeld door stress of door een andere ziekte. Symptomen van een EC-uitbraak zijn veel drinken en plassen of zelfs verlammingsverschijnselen. In sommige gevallen kunnen de verlammingsverschijnselen ernstig en hardnekkig worden en niet meer op behandeling reageren. Met genoemde verschijnselen kan bij de dierenarts van DOA gebruik worden gemaakt van korting.

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Adopt or support Chick (met Wynx)

Adopt Chick (met Wynx)

Do you think Chick (met Wynx) and you match? Then make an appointment for a meeting

Plan een bezoek

Support DOA

Is adopting an animal nothing for you but do you still want to support DOA? read more...

Manier van steunen