You can adopt me I am a misfit

My name is Wynx (met Chick)

Actie, daar hou ik van. Lekker rondrennen en overal op en in springen. Ik ben nieuwsgierig en ondernemend, en lekker actief. Al lig ook graag te dutten bij mijn vriendinnetje Chick.
Aanhankelijk Lief Nieuwsgierig Ondernemend Stoer

Wynx (met Chick)'s passport

Levensfase Volwassen
Geslacht Voedster
Gecastreerd/Gesteriliseerd Ja
Gechipt Ja
Gevaccineerd Ja
Diernummer DOA 43115
Adoptiekosten 60 euro
Extra zorg
  • Medicatie : Ja
  • Vachtverzorging : Weinig
Buitenbeentje

Ik ben een buitenbeentje. Daarom mag ik de rest van mijn leven gratis naar de dierenarts van DOA, mocht ik last krijgen van mijn huid. Ook kun je bij DOA korting krijgen op mijn voer en kun je hulp vragen als je hulp nodig hebt bij mijn gedrag.

Do you think we match? Nice, let's meet each other some time!

Plan een bezoek

Reden opname

Soort baasje

Ik ben een stoere meid, die ook heel graag aandacht krijgt. Ik kan zooooo genieten van aaitjes over mijn bolletje. Ik houd ook van sporten, uitdagingen en een showtje weg geven. Zet bijvoorbeeld wat dozen voor mij neer met gaten erin, waar ik doorheen en omheen kan lopen en op kan springen, heerlijk! Ik maak de mooiste sprongen voor je. Wij zoeken een baasje dat zich net als wij niet uit het veld laat staan door onze fysieke dingetjes. Je hoeft echt geen ervaring met konijnen te hebben, want we zijn verder heel makkelijk. We zijn gewoon hele lieve en gezellige konijntjes die hopen op een lief baasje met lekker veel ruimte.

Wat ik nog meer over mezelf kan vertellen...

Met kinderen samenwonen : Ja

Met kinderen samenwonen : Ja

Binnen- of buitenkonijn : Buitenkonijn

Binnen- of buitenkonijn : Buitenkonijn

Points of attention

Fysieke aandachtspunten

Bij dit konijntje werd op basis van symptomen megacolon vermoed, een pijnlijke darmziekte waardoor hij ovale keutels krijgt. Door dagelijkse medicatie heeft het konijn geen pijn en normale darmwerking met mooie ronde keutels. Konijnen met deze ziekte worden ook wel Charly-konijnen genoemd. Ze kunnen met medicatie een goed leven hebben. Dit konijn heeft in het verleden ook symptomen van E. Cuniculi gehad. Het overgrote deel van de konijnen is drager van de parasiet die deze ziekte veroorzaakt. De parasiet kan zich vermeerderen als de weerstand van het konijn is verlaagd, bijvoorbeeld door stress of door een andere ziekte. Symptomen van een EC-uitbraak zijn veel drinken en plassen of zelfs verlammingsverschijnselen. In sommige gevallen kunnen de verlammingsverschijnselen ernstig en hardnekkig worden en niet meer op behandeling reageren. Met genoemde verschijnselen kan bij de dierenarts van DOA gebruik worden gemaakt van korting.

Aandachtspunten gedrag

Geen aandachtspunten bekend.

Adopt or support Wynx (met Chick)

Adopt Wynx (met Chick)

Do you think Wynx (met Chick) and you match? Then make an appointment for a meeting

Plan een bezoek

Support DOA

Is adopting an animal nothing for you but do you still want to support DOA? read more...

Manier van steunen