Trainen asielhonden

Elk jaar komen er veel honden in het asiel terecht. Veel dieren hebben een nare periode achter de rug en hebben het in het asiel best zwaar. Er zijn geen vaste gewoontes, geen vaste verzorger, veel geluid, stress en andere honden. Om deze honden uit het hok te krijgen, extra aandacht te geven, ze weer te leren “leren” of gewoon leuk samen te werken met mensen hebben we een project gestart om onze asielhonden les te geven door gediplomeerde Kynologisch Instructeurs.

Project

8 weken lang krijgen ze in kleine groepjes (max 5) samen met een vaste vrijwilliger les in basis vaardigheden, opvoedkundige vaardigheden en leuke trucjes om te leren samen bezig te zijn en geestelijk uitgedaagd te worden. Dit zorgt er voor dat honden extra aandacht krijgen buiten het hok, dat ze zichtbaar zijn tijdens de trainingen voor passanten en dat ze geestelijk uitgedaagd worden waardoor ze geestelijk moe worden. Geestelijke vermoeidheid is heel belangrijk voor honden, hierdoor kunnen ze beter rust pakken (slapen) en kunnen uiteindelijk beter met stress om leren gaan.

Wat is de impact?

Door de training van de basisvaardigheden is de kans groter dat als er potentiële nieuwe eigenaren voor ze komen dat de kennismaking beter verloopt, dat de nieuwe eigenaren zien dat er mogelijkheden zijn en de hond leert beter op nieuwe mensen te reageren. Tijdens het wandelen zullen er dus betere ervaringen zijn en als men echt interesse hebben mogen ze met een training meedoen als het programma van de hond nog steeds loopt.

Heb je interesse?

Ben jij kynologisch instructeur of in opleiding? En lijkt het je leuk om trainingen te geven met asielhonden aan onze vrijwilligers? Krijg je energie van werken met dier en mens? Dan is dit absoluut iets voor jou!