Vaccineren: ook voor onze dieren belangrijk

Op dit moment wordt er veel gesproken over vaccinaties voor mensen. Maar vaccinaties voor dieren zijn ook erg belangrijk! Het is op dit moment weer babyseizoen en er worden veel kittens en lamprei (baby konijntjes) geboren. Super leuk natuurlijk maar het is essentieel dat deze ingeënt worden. En je kunt door vaccinatie kattenziekte bij katten voorkomen, wat een zeer besmettelijke ziekte is waarbij snel sterfte optreedt. Bij konijnen kunnen RHD (Rabbit Haemorrhagic Disease) en myxomatose dodelijk zijn en voor beide ziektes bestaan geen medicijnen. Door jaarlijks je kat of konijn te laten vaccineren voorkom je dat jouw lievelingsdier ziek wordt. 

Goed om te weten:

DOA vaccineert al haar dieren zodat de dieren gezond en beschermd een nieuwe start kunnen maken! 

Doneer nu

Steun ons Medisch Noodfonds en red zieke of gewonde dieren 

Sommige dieren die bij ons worden gebracht zijn er zo slecht aan toe dat ze direct onze hulp nodig hebben. Gelukkig krijgen deze knokkers bij DOA direct de zorg die ze nodig hebben. Dat kan een operatie zijn, fysiotherapie, medicatie of speciale voeding. Net wat ze nodig hebben om weer helemaal op te knappen. Want DOA vindt dat elk dier een tweede kans verdient. 

Al deze ingrepen, protheses, medicatie en zorg kosten ontzettend veel geld. Daarom is er het Medisch Noodfonds. Voor al die levenslustige kanjers die nog lang niet klaar zijn met rennen, spelen, kroelen en knuffelen. Sponsor jij deze opknappertjes? 

Doneer nu