Dierassistent Rianne

‘Eigenlijk kan ik me niet anders voorstellen dan werken bij DOA, terwijl ik hier nog maar drie jaar aan de slag ben. Daarvoor werkte ik bij een andere dierenarts in een gewone praktijk. Ik heb de opleiding tot dierenartsassistent gevolgd (para veterinair) en ben daarna gelijk aan de slag gegaan. Ik assisteer bij operaties en consulten, doe het telefonisch spreekuur, schrijf medicatie uit en dien dit toe en bekijk labonderzoeken.  

Ik geef voor DOA ook les over het houden van gezelschapsdieren, aan het Wellantcollege. Wat ik het allerleukst vind aan het werken bij DOA? Dat vind ik heel moeilijk te zeggen omdat ik zo veel leuk vind. Maar het leukste vind ik dat je er echt voor de dieren kunt zijn. In het asiel ben je heel dichtbij, regelmatig moet je een dier dagen achter elkaar behandelen. Zo bouw je een band op. Ik ben nauw betrokken bij de meeste zieke dieren en assisteer bij hun behandeling. Ik vind het zo mooi om te zien hoe ze opknappen en een eigen huisje krijgen. Ik heb een zwak voor dieren met een gebrek; een dier met drie poten of een oog dat het niet doet vind ik enorm aandoenlijk. Maar ook honden die moeilijk gedrag vertonen omdat ze bang of onzeker zijn. Daar wil ik me dan nog meer voor inzetten.’  

Doneer nu

Steun ons Medisch Noodfonds en red zieke of gewonde dieren 

Sommige dieren die bij ons worden gebracht zijn er zo slecht aan toe dat ze direct onze hulp nodig hebben. Gelukkig krijgen deze knokkers bij DOA direct de zorg die ze nodig hebben. Dat kan een operatie zijn, fysiotherapie, medicatie of speciale voeding. Net wat ze nodig hebben om weer helemaal op te knappen. Want DOA vindt dat elk dier een tweede kans verdient. 

Al deze ingrepen, protheses, medicatie en zorg kosten ontzettend veel geld. Daarom is er het Medisch Noodfonds. Voor al die levenslustige kanjers die nog lang niet klaar zijn met rennen, spelen, kroelen en knuffelen. Sponsor jij deze opknappertjes?  

Doneer nu