Pablo

Hoi, mijn naam is Pablo en ik ben ziek. Best wel ziek zelfs. Aan de buitenkant zie je het niet, maar als je mij een beetje bestudeert dan zie je dat ik anders dan anders ben. Voordat ik verder ga over mijn ziekte wil ik graag nog even wat vertellen over mijn verleden. Het zal je misschien niet verbazen, dat zo een leuk,  lief, snoezig hondje als ik uit de broodfok kom. Mijn moeder werd gebruikt als puppyfabriek en naar mijn broers en zussen werd niet echt omgekeken, we moesten snel verkocht worden om geld op te leveren. We zijn uiteindelijk bij DOA terecht gekomen en al snel heb ik mijn nieuwe baasje gevonden. Helaas: toen begon eigenlijk de ellende. Ik was sloom, bleef rondjes lopen, was rusteloos en ik werd heeeel erg magertjes.  Mijn nieuwe baasjes kwamen natuurlijk met spoed terug naar de DOA dierenarts en toen werd ik flink onderzocht en werden er echo’s gemaakt van mijn buik bij de specialist.  

Oke, ik heb een Levershunt. Een levershunt is een afwijkend bloedvat dat het bloed uit de darmen om de lever heen leidt. Het bloed gaat dan eerst naar de rest van het lichaam, daarna pas naar de lever. In dit bloed zitten verteerd voedsel, afvalstoffen en andere stoffen zoals medicijnen. De lever bewerkt deze stoffen, zuivert het bloed en helpt bij de vertering. Bij een levershunt zijn al deze functies verstoord. Er komt dus ongezuiverd bloed in het lichaam. Dat zorgt er o.a. voor dat de hersenen niet goed kunnen werken. Het is dus van belang dat ik zo snel mogelijk geholpen wordt. Hiervoor heb ik een operatie nodig en die kost een heleboel! Kan jij helpen om zo snel mogelijk het bedrag van mijn operatie bij elkaar te sparen? Dan kan ik een zorgeloos leventje tegemoet.  

Lieve knuffel van Pablo  

Terug naar onze dieren

Doneer nu

Steun ons Medisch Noodfonds en red zieke of gewonde dieren 

Sommige dieren die bij ons worden gebracht zijn er zo slecht aan toe dat ze direct onze hulp nodig hebben. Gelukkig krijgen deze knokkers bij DOA direct de zorg die ze nodig hebben. Dat kan een operatie zijn, fysiotherapie, medicatie of speciale voeding. Net wat ze nodig hebben om weer helemaal op te knappen. Want DOA vindt dat elk dier een tweede kans verdient. 

Al deze ingrepen, protheses, medicatie en zorg kosten ontzettend veel geld. Daarom is er het Medisch Noodfonds. Voor al die levenslustige kanjers die nog lang niet klaar zijn met rennen, spelen, kroelen en knuffelen. Sponsor jij deze opknappertjes?  

Doneer nu