Garfield

Garfield is samen met 2 andere katjes bij ons gebracht omdat zijn oude baasje moest worden opgenomen in een verpleeghuis. Hij was ontzettend bang en boos en liet dat duidelijk zien en horen. Maar langzamerhand raakte hij gewend aan de verzorgers en vrijwilligers, durfde zich meer te laten zien en blies minder totdat hij na 4 weken plotseling op schoot sprong! Vanaf dat moment kon hij geen genoeg krijgen van alle aandacht en aaitjes.  

Garfield is rustig en erg gesteld op aandacht. Hij zit graag op schoot en vindt het fijn als alles in de kamer op dezelfde plek blijft staan. Dan botst hij nergens plotseling tegenaan. Hij heeft een favoriete krabpaal waar hij naartoe rent als hij ergens van schrikt. Omdat hij niet kan zien, is zijn gehoor een stuk gevoeliger. 

Zoals je kan zien heeft Garfield hele wazige ogen. Er is sprake van ernstig cattaract van beide ooglenzen, ookwel staar. Daar bovenop is de lens van zijn linker ook nog eens losgeraakt. Hierdoor kan hij weinig tot nauwelijks zien. Nou is het gelukkig mogelijk om door middel van een oogoperatie nieuwe lenzen te plaatsen, maar dat kost veel geld, en de operatie is een stuk lastiger door zijn losgeraakte linker lens. Er moet eerst een oogecho worden gemaakt en dan kan besloten worden of de operatie zin heeft. Wij zijn nog flink met Garfield bezig, om te onderzoeken wat mogelijk is om hem te helpen om een zo fijn mogelijk leven te kunnen leiden.  

Terug naar onze dieren

Doneer nu

Steun ons Medisch Noodfonds en red zieke of gewonde dieren 

Sommige dieren die bij ons worden gebracht zijn er zo slecht aan toe dat ze direct onze hulp nodig hebben. Gelukkig krijgen deze knokkers bij DOA direct de zorg die ze nodig hebben. Dat kan een operatie zijn, fysiotherapie, medicatie of speciale voeding. Net wat ze nodig hebben om weer helemaal op te knappen. Want DOA vindt dat elk dier een tweede kans verdient. 

Al deze ingrepen, protheses, medicatie en zorg kosten ontzettend veel geld. Daarom is er het Medisch Noodfonds. Voor al die levenslustige kanjers die nog lang niet klaar zijn met rennen, spelen, kroelen en knuffelen. Sponsor jij deze opknappertjes?  

Doneer nu