Versleten gewrichten door onzorgvuldig fokken, verwaarlozing of simpelweg voor dood achtergelaten: het overkomt jaarlijks vele duizenden dieren. Als ze geluk hebben, komen ze bij ons terecht en kunnen wij ze een tweede kans geven. Ben je benieuwd naar wie deze opknappertjes zijn?

Jupiler

Een vrolijke snuiter, dat is Jupiler. En dan te bedenken dat we ons bij binnenkomst afvroegen of hij nog wel een toekomst had, zo erg zag hij eruit. Gebroken poot, verschrompeld oor, ontbrekende bal, allerlei abcessen en een kale rug. Maar dit konijn liet meteen zien dat hij een vechter is: hij ging eten en keutelen alsof er niks aan de hand was. Hij ging ervoor, en wij daarom ook! Gelukkig kunnen we hem de nodige zorg bieden met hulp van het medisch noodfonds. We deden uitgebreid onderzoek, maakten röntgenfoto's en namen puncties die we naar het laboratorium stuurden om het juiste antibioticum te krijgen. We legden hem op de snijtafel om zijn tweede balletje te zoeken, want een bal die niet indaalt kan pijnlijk zijn. En misschien moeten we hem weer opereren: als zijn oor niet goed herstelt, dan is amputatie noodzakelijk. Aan zijn pootje kunnen we helaas niets meer doen, dat is verkeerd vastgegroeid waardoor hij mank is. Je zou na dit alles denken: een zielig hoopje konijn. Maar Jupiler is vanaf dag 1 opgewekt en aimabel. Hoeveel spuitjes we hem ook geven, hij blijft dol op mensen. Hij geniet van een aai over zijn bol en likt als dank je hand. Het blijft bijzonder om dieren zoals Jupiler te kunnen en mogen helpen!  

 

Doneer nu

Steun ons Medisch Noodfonds en red zieke of gewonde dieren 

Sommige dieren die bij ons worden gebracht zijn er zo slecht aan toe dat ze direct onze hulp nodig hebben. Gelukkig krijgen deze knokkers bij DOA direct de zorg die ze nodig hebben. Dat kan een operatie zijn, fysiotherapie, medicatie of speciale voeding. Net wat ze nodig hebben om weer helemaal op te knappen. Want DOA vindt dat elk dier een tweede kans verdient. 

Al deze ingrepen, protheses, medicatie en zorg kosten ontzettend veel geld. Daarom is er het Medisch Noodfonds. Voor al die levenslustige kanjers die nog lang niet klaar zijn met rennen, spelen, kroelen en knuffelen. Sponsor jij deze opknappertjes?  

Doneer nu