Project: Minder stress voor katten

Uit onderzoek is gebleken dat vrijwel al onze katten teveel last hebben van stress! Een alarmerend signaal. Dat moet dus anders. Daarom zijn we met een heleboel lange- en kortetermijnmaatregelen bezig. En het fijne is: iedereen kan onze katten helpen!

>> Doneer stressvrij via Tikkie <<

Stress bij katten

Iedere kat is anders; dus ook de redenen waarom die gestrest raakt kunnen natuurlijk verschillen. Maar er zijn een aantal factoren die bij vrijwel alle katten tot stress leiden; denk aan hard hondengeblaf; in een klein hokje moeten verblijven als je ziek bent; veel katten in één ruimte enzovoort. Dingen die in een asiel gebeuren.

We zijn natuurlijk al een hele tijd bezig om de huisvesting voor de katten te verbeteren. Zo hebben alle buitenkennels kozijnen gekregen met dubbel glas zodat de katten het blaffen van de honden veel minder horen. Maar ook kleinere maatregelen als klassieke muziek in de kennels, stressverlagende kraagjes na een operatie, afleiding in het hok en hartslagkussens voor moederloze kittens dragen bij aan meer ontspanning. Help je mee?

Wat doet stress met een kat?

Stress heeft tot gevolg dat aandoeningen als niesziekte of blaasontsteking vaker voorkomen. Maar ook het gedrag kan veranderen. Een gestreste kat is angstig of agressief en in sommige gevallen is er zelfs sprake van een depressie. 

Neem nou Loesje. Deze dame op leeftijd werd vijf weken geleden verwaarloosd bij ons gebracht omdat haar baas is overleden. In het begin wierp ze alleen maar boze blikken op alles en iedereen; inmiddels heeft ze veel goede zorg en aandacht gehad, maar is ze nog steeds doodsbang. Ze eet nog maar mondjesmaat en slaapt vrijwel continu. En zo kwijnt dit lieve poezenbeest elke dag een beetje verder weg in haar hokje...

 

Een Tikkie voor Loes!

Geef katten zoals Loes weer hoop! Doe een éénmalige gift via Tikkie, zodat we kunnen zorgen dat Loes en alle andere katten een zo stressvrij mogelijk asielverblijf hebben.

-> Doe een gift van 5 euro
-> Doe een gift van 10 euro
-> Doe een gift van 20 euro

Namens Loes en alle andere katten: heel erg bedankt!