Huisvesting

Als je het hebt over dierenwelzijn, dan is huisvesting daar onlosmakelijk mee verbonden. Hoe zorg je ervoor dat een dier zich fijn voelt in plaats van opgesloten, en wat is nodig zodat een hond, kat of konijn zoveel mogelijk z'n natuurlijke gedrag kan vertonen? Een blij dier vindt namelijk ook sneller een baasje.

Bekijk de video!

Vernieuwde hondenverblijven

Een tijdje geleden kregen we dankzij een gulle donatie de kans om onze hondenverblijven aan te passen. We zijn op bezoek gegaan bij onze collega's in Engeland en troffen daar alleen maar relaxte, kwispelende honden aan. We hebben hun adviezen opgevolgd en inmiddels zijn 90 van onze 180 verblijven verbouwd tot stressvrije en gezellige kamertjes. Het zijn verblijven met een binnen- en een buitengedeelte. De glazen deuren, zonnige tegels, de geluiddempende vloer, de beluchting en het daglicht zijn op zichzelf al fantastisch, maar de echte winst ligt ergens anders: als je wilt dat honden sneller geplaatst worden, moet je er voor zorgen dat hun stressniveau omlaag gaat. Dat gebeurt doordat ze voor het voeren, uitlaten, etc. alleen nog maar vanaf de buitenkant benaderd worden, waardoor het binnenverblijf juist een fijn en veilig plekje wordt om je terug te trekken. Een groot succes! Nu nog de overige 90 kennels... 

Kattenverblijven op maat

Door een extreem besmettelijke schimmelinfectie bij de katten waren we genoodzaakt om drastische maatregelen te nemen. Alle katten moesten 'opgehokt' en alle kennels moesten leeg. Complete kamers met krabpalen, banken en talloze mandjes en matjes moesten vernietigd worden om besmettingsgevaar zo veel mogelijk te voorkomen. Zonde om al die spullen weg te gooien, maar ook een kans om te kijken hoe het beter kan. We onderzoeken nu met deskundigen wat de beste, duurzame huisvesting is voor onze harige vrienden. En dan liefst ook nog infectie-proof!

 

Natte speelvelden

Alle honden bij DOA hebben last van stress. Eén van de manieren om stress te verlagen is door de dieren de mogelijkheid te geven tot het uitvoeren van natuurlijk gedrag in de hokken, tijdens wandelingen en op de speelvelden. De huidige speelvelden van de A sectie voldoen echter niet aan de standaard. De speelvelden zijn te nat waardoor de honden het veld niet op willen. Daarnaast zijn er weinig of geen schuilmogelijkheden tegen wind, zon of regen.

In totaal hebben we zo'n 300.000 euro nodig om de speelvelden aan te passen. Voor dit project zijn we hard bezig financiering te vinden. Mocht je ons willen steunen dan kan dit natuurlijk!

 Steun ons