It takes two to Tango...

Hij heet eigenlijk Otje, maar z'n nieuwe baasje noemt hem ook wel Ottemans, Ottekind, lekker ding, ouwe dibbesvrijdoos...

Otje zit al weer een tijdje op een fijne plek. Maar het verhaal van z'n baasje is zó leuk dat we het graag willen delen!  

'Nadat ik hem op Facebook had gezien, kwam ik gelijk kijken. Gewapend met een vriendin, zodat ik geen overhaaste beslissing zou nemen, hahahaha. Ik herkende Otje meteen aan zijn opmerkelijke, verschillende ogen, ik sprak hem aan en stak mijn vingers door de tralies, waarop hij gelijk op mij af kwam om koppies te geven. Ik riep toen nog iets in de trant van: 'Otje! Dat is niet de bedoeling, speel nou in ieder geval hard to get', maar het kwaad was al geschied... Diezelfde middag nog heb ik al het nodige, van kattenbak tot voer, aangeschaft en nog net voor 17 uur heb ik meneer opgehaald. 

We hebben het goed met z’n tweetjes, we zijn lekker op elkaar ingespeeld. Otje houdt van eten, ik ook. Otje houdt van slapen, ik ook. Otje snurkt en je raadt het al: ik snurk ook. Wat dat betreft zijn wij een echte match.  

Soms noem ik hem ook wel Pietje Zeur - hij kan zo ontzettend zaniken, loopt in de weg, kondigt aan dat hij moet poepen, dat hij honger heeft, dat ie op schoot wil of op het balkon... echt een ouwe kletskous! Omdat hij vaak met z'n staart fier omhoog paradeert, krijgt hij ook wel eens de naam Joop Telescoop 

Otje heeft op zijn ene voorpoot een tekening die een beetje lijkt op een olifantspoot en weet je wat? Ik denk dat hij in zijn vorige leven absoluut een olifant is geweest. Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat de onderburen nog niet geklaagd hebben! Vooral 's nachts denk ik wel eens: komt er nou een kudde olifanten de slaapkamer in? Oh nee, het is Otje maar. 

Toen ik hem adopteerde, had hij de diagnose van de hartziekte HCM. Het goede nieuws is: hij is nu al een tijdje stabiel en de dierenarts heeft geconcludeerd dat het eerder om een lekkend hartklepje gaat; en dat is goed te behandelen met medicijnen. 

Afgelopen voorjaar was er helaas ook slecht nieuws: Otje had last van een oogontsteking. Dat werd zó erg dat een oog operatief verwijderd moest worden. Gelukkig verliep de operatie prima en doet Otje het hartstikke goed met zijn ene oog. 

We zijn inmiddels al best een tijd samen. Het is een ontzettende lieverd en ik ben zelfs gemachtigd om meneer zo nu en dan zelfs op zijn buikje te kriebelen. Wat mij betreft mag onze relatie nog heel lang duren. Ik voel me geprivilegieerd met een kater als Otje in huis!'  

Wil je nog meer fijne verhalen lezen?

Lees hier verder