Meant to be..

Soms is de relatie tussen jou en je furry friend een kwestie van 'meant to be'. Het nieuwe baasje van Cas vertelt:  

'Ik had de DOA-website al heel lang in de gaten gehouden. En om de zoveel tijd checkte ik 'm weer even. Een soort van guilty pleasure hahaha. Elke keer zag ik dan weer al die leuke katjes. En ik wilde ze allemaal! 

Toen gingen we uiteindelijk verhuizen naar een huis waar een kat tot de mogelijkheden behoorde. We hebben toen gelijk een afspraak gemaakt; ik had ook al wat fotootjes van Cas bewaard vanwege z'n dikke wangetjes. Zó schattig!  

Eenmaal bij DOA moesten we tussen twee kittens kiezen. Eentje daarvan was Cas. We merkten gelijk al dat Cas nogal dol is op aandacht. Dat deed ons wel even twijfelen: zouden we vaak genoeg thuis zijn voor zo'n knuffelkont? Maar uiteindelijk konden we die bolle toet niet weerstaan. En eenmaal thuis ontdekten we gelukkig dat hij lang niet altijd aandacht wil! ‘s Middags doet hij juist graag z'n eigen ding. 

Op de eerste dag ging hij gelijk in het midden van de kamer liggen. Zo van: dit is van mij nu. Heel lief! Het is een kater die snel vertrouwen heeft in de mens. Maar aan sommige dingen moest hij wel wennen: zoals onze etenstijden. In het begin ging hij z'n eten opeisen door heeeel hard te miauwen. Op de meest rare momenten! En als je dan niet snel genoeg was, dan viel hij soms boos je been aan. Af en toe gaven we hem dan een time-out. Voor vijf minuutjes moest hij eventjes op de bovenste verdieping voor een cooldown. Daarna was hij altijd poeslief! Ik denk gewoon dat hij gewoon zo z'n twijfels had of we hem ooit nog zouden gaan voeren.  

Cas is geen beste atleet. Springen kan hij niet zo goed. Dat leidt weleens tot hilarische momenten. Je ziet hem dan twijfelen om vervolgens heel onhandig tegen het deurtje aan te springen. Heel zelfverzekerd draait hij zich dan vervolgens om. Net alsof dat precies was wat hij wilde doen. 

Aan de andere buurtkatten heeft hij gelijk duidelijk gemaakt dat de achtertuin zijn territorium is. Op de tweede avond buiten had hij gelijk ook een kras op zijn neus. Ja, hij verdedigt de tuin goed. En als hij een kikker ziet, dan moeten alle plantjes het ontgelden. We kunnen er wel om lachen. Want ja, wij zijn helemaal blij met Cas!!'  

Ook op zoek naar een gezellige huisgenoot op vier pootjes? Kijk hier: https://www.doamsterdam.nl/kat/ik-zoek-een-kat/ 

Lees hier meer over succesverhalen