Vrijwilliger John Ricker

Hij is 67, maar dat zou je hem zeker niet geven. John Ricker is geboren Amerikaan, maar is en voelt zich nu - zo'n 40 jaar na de redelijk spontane beslissing om zich hier te vestigen - 100% Nederlands. Zijn eerste kennismaking met DOA was nog op de Polderweg toen hij voor het eerst de drang voelde om iets met honden te doen. Eigenlijk was hij vanaf dat moment al 'om'... eerst als donateur en sinds afgelopen november ook als vrijwilliger.

'Toen ik besefte dat ik vooral zo vaak naar het Vondelpark ging omdat daar zo veel honden liepen, werd me duidelijk dat ik er iets mee moest doen. En dus heb ik me gemeld bij DOA. Ik heb ik eerst meegelopen met een rondleiding en daar werd ik zo enthousiast van dat ik me als vrijwilliger heb aangemeld. Tot nu toe heb ik er geen seconde spijt van gehad. Het was natuurlijk even afwachten of ik het fysiek aan zou kunnen en de eerste dagen kwam ik ook echt gebroken thuis, maar inmiddels ben ik er wel aan gewend. Ik heb wel enorm ontzag voor alle vaste verzorgers bij DOA - de dieren worden door hen met zo veel toewijding verzorgd. Ik maak nu twee dagen per week de kennels schoon. Daarna ga ik nog een paar honden uitlaten. En aan het eind van de dag ben ik super blij. Je denkt nu misschien: hoezo is poep scheppen zo leuk dan? Dat is het natuurlijk niet, maar ook daar wen je aan. Maar ik vind het wel heerlijk om de hele dag omringd te zijn door honden. Je verdrinkt als het ware in hun aanwezigheid. En het gekke is dat ik nog nooit ook maar enige twijfel heb gehad of het nuttig is wat ik doe. Het geeft zo veel voldoening om ervoor te zorgen dat deze asielhonden het zo goed mogelijk hebben. Dus voorlopig ben ik nog niet weg!'

Wil jij ook als vrijwilliger aan de slag? Kijk dan even hier: https://www.doamsterdam.nl/werken-bij/vrijwilligerswerk/ en meld je aan!