Dit zijn onze langzitters

Helaas zitten een aantal van onze dieren al langere tijd bij DOA. Ze hebben een medisch probleem, of hebben speciale aandacht nodig. Deze dieren moeten vaak het langst wachten op een fijn nieuw thuis, terwijl juist zij enorm gebaat zijn bij een warm nest! Met een liefdevol baasje dat aandacht heeft voor hun speciale behoeftes bloeien ze helemaal op.

Baco

Ik ben in mei naar DOA gekomen, maar ik zat daarvoor al meer dan een jaar in een ander asiel. Ik ben misschien niet de makkelijkste, maar na veel trainen hier bij DOA gaat het veel beter en ben ik klaar voor een nieuw leven. Kleine kinderen of kleine hondjes? Dat vind ik maar niks. Een leuke teef die een beetje op me lijkt, dat lijkt me gezellig! Maar ik ben net zo lief alleen met een nieuw baasje, hoor. Lekker trainen, lekker knuffelen… Ik hoop echt dat ik mijn volgende verjaardag met een eigen baasje kan vieren.

Saartje

HOI! De naam is Saartje en ik ben bijzonder, van binnen en van buiten! Ik woon nu al bijna 4 maanden bij DOA en dat is langer dan de meeste katten. Ik doe echt wel mijn best, hoor als mensen komen kijken in het asiel, maar ik ben zoals de verzorgers het zouden zeggen ‘niet helemaal goed gesocialiseerd’. Mijn vorige baasje en ik begrepen elkaar niet goed, en dat was frustrerend voor ons beiden. Nu ik bij DOA zit leer ik steeds meer, bijvoorbeeld dat ik helemaal niet boos hoef te worden om aandacht te krijgen. Door de hulp van de vrijwilligers en verzorgers voel ik me steeds meer op mijn gemak, en gaat het steeds beter met me. Ik zit hier dus al even, maar ik blijf hopen dat er iemand komt die mij begrijpt en geduld voor mij heeft. Ze zeggen dat op ieder potje een dekseltje past, toch? Zou het ook niet zo zijn met dieren en baasjes? Ik hoop het!  

Snuffie

Hallo daar, ik ben Snuffie! Door mijn artrose en mijn hoge leeftijd ben ik een lief en rustig konijn (al zeg ik het zelf) en spring ik niet meer zo veel in het rond. Ook mijn gehoor gaat de laatste tijd iets achteruit, maar daarmee kan ik ook nog prima functioneren. Ik heb het qua liefde goed voor mezelf geregeld, ik heb namelijk een enorm knappe en jonge man, genaamd Julio (de naam zegt het al, een heuse vrouwen verslinder!) maar hij koos voor de wijsheid van een oudere dame. Heerlijk voor mijn ego ;-) Mijn vorige baasje kon niet meer voor mij zorgen daarom hebben ze mij naar DOA gebracht. Gelukkig maar, want DOA regelt alle zorg die een oudere dame zoals ik nodig heeft! Maar ik zit nu al bijna een jaar hier, en wil liever niet nog een keer mijn verjaardag in het asiel vieren... 

Vergeet onze kanjers niet!

Lekker veel knuffels, meer tijd samen, wat lekkers; 4 oktober is de dag dat elk baasje zijn trouwe makkertje extra verwent. De honden, katten en konijnen bij DOA krijgen alle zorg en aandacht die ze nodig hebben, maar ze hebben geen baasje die ze op dierendag extra in het zonnetje zet.

Zorg jij ervoor dat ze zich even superspeciaal voelen?

Doneer 'n kleine of grote lekkernij