Wiebelkitten Loesje

Dit is Loesje, een wiebelkitten. Ze is gevonden op een vuilverwerkingsbedrijf tussen grote machines. Toen zij bij DOA binnenkwam trilde haar hele lichaampje. Haar hoofdje stond permanent scheef en ze kon alleen maar rondjes lopen. Het lukte haar niet om op de kattenbak te gaan, ze botste tegen alles aan en zelfs eten en drinken was lastig. Deze neurologische verschijnselen kunnen ontstaan wanneer drachtige katten kattenziekte hebben. De ongeboren kittens kunnen in het ergste geval komen te overlijden of worden dus geboren met neurologische afwijkingen. Het was zelfs zo erg dat we niet zeker wisten of we Loesje niet beter konden laten gaan... Als ze niet zou verbeteren was het beter om haar in te laten slapen. Gelukkig ging het elke dag een stukje beter met haar, ze werd handiger, botste minder en ging ook minder trillen. Ze zit nu met een vriendje van haar eigen leeftijd in een pleeggezin zodat ze daar verder kan opknappen. 
Kattenziekte is ontzettend besmettelijk en dus in sommige gevallen dodelijk. Gelukkig zorgt een jaarlijkse vaccinatie ervoor dat katten een langdurige bescherming tegen het virus opbouwen, en dat kittens niet hoeven te lijden. Wanneer een moederpoes goed is gevaccineerd krijgen de kittens door de moedermelk ook een beetje immuniteit mee, maar ook de kittens zullen met 12 weken een eigen vaccinatie moeten halen zodat ze optimaal beschermd zijn. 

Doneer nu

Steun ons Medisch Noodfonds en red zieke of gewonde dieren 

Sommige dieren die bij ons worden gebracht zijn er zo slecht aan toe dat ze direct onze hulp nodig hebben. Gelukkig krijgen deze knokkers bij DOA direct de zorg die ze nodig hebben. Dat kan een operatie zijn, fysiotherapie, medicatie of speciale voeding. Net wat ze nodig hebben om weer helemaal op te knappen. Want DOA vindt dat elk dier een tweede kans verdient. 

Al deze ingrepen, protheses, medicatie en zorg kosten ontzettend veel geld. Daarom is er het Medisch Noodfonds. Voor al die levenslustige kanjers die nog lang niet klaar zijn met rennen, spelen, kroelen en knuffelen. Sponsor jij deze opknappertjes?

Doneer nu