Goede socialisatie is het hele werk...

Katten in het asiel

Goede socialisatie is het hele werk...

Dit is het bijzondere verhaal van Sicilia en Monnie, twee jonge wildebrassen die al heel wat avonturen achter hun kiezen hebben.

De twee katjes danken hun naam aan een heel bijzonder verhaal. Zo heeft Sicilia drie (!) dagen lang opgesloten gezeten tussen het plaatwerk van een transitbusje dat onderweg was van het Italiaanse eiland naar Nederland.  Ze zat zo ingebouwd, dat er zelfs een zaag aan te pas komen moest komen om het katje eruit te krijgen.

 Ook 'kamergenoot' Monnie heeft een ware Odysee achter de rug: zij werd gevonden in de haven van Monnickendam. Als blinde passagier zat ze aan boord van een schip toen ze van pure stress het water in dook. Omdat ze een kat was en geen zeemeermin, was dat nogal een kamikazeactie; gelukkig zag het personeel het gebeuren en kon deze waaghals nog net op tijd uit het water gevist worden.

Beide katten waren overduidelijk zwaar getraumatiseerd, wild en vertrouwden echt niets en niemand. We zijn nu een paar maanden verder en dankzij het engelengeduld van onze socialiseerders laat Sicilia zich al heel voorzichtig aaien en knippert Monnie in ieder geval gematigd vriendelijk met de ogen als er iemand op bezoek komt. We zijn super blij met dit piepkleine succes en hebben goede hoop dat het uiteindelijk goed gaat aflopen voor deze twee avontuurlijke dames.