Schatjes uit de puppyfabriek

Ach wat zijn wij snoezig he! Van die kleine pluisjes: hoe komen die nou in het asiel terecht? Nou dat horen wij vaker. Wij zijn met een hele club weggehaald bij een broodfokker. Daar werden heel veel hondjes gehouden als puppyfabriek en leuke, lieve, snoezelige pups zoals wij, leveren veel geld op. Onze moeder was hoog drachtig, maar heeft de bevalling niet overleefd. Wij zijn dus met de fles groot gebracht. Dat kost heel veel tijd! Wij moesten iedere 2 uur een flesje. Zowel overdag als ’s nachts. Toch ging het nog niet zo best. We kwamen maar heel slecht aan in gewicht en zijn regelmatig naar de dierenarts geweest voor een beetje meer energie. Inmiddels zijn we groot en sterk geworden, zijn we ontwormd en ontvlooid en hebben we al onze inentingen gehad. Wist je trouwens dat het heel belangrijk is om je hond in te laten enten? Door een inenting krijgen wij afweer tegen ziektes en ziekmakers. Wij worden geënt tegen hondenziekte, besmettelijke leverziekte, Parvo en de ziekte van Weill. Dit zijn allemaal ziektes waar we echt aan dood kunnen gaan als we dit krijgen met onze kleine weerstand. Naast de nodige medische hulp hebben we onze mama natuurlijk ook gemist in de socialisatie. Deze hebben de verzorgers met veel liefde overgenomen. Inmiddels gaat het met ons heel goed en zijn wij klaar om de wereld aan te kunnen. Wij zijn allemaal verhuisd naar onze nieuwe mandjes! 

Doneer nu

Steun ons Medisch Noodfonds en red zieke of gewonde dieren 

Sommige dieren die bij ons worden gebracht zijn er zo slecht aan toe dat ze direct onze hulp nodig hebben. Gelukkig krijgen deze knokkers bij DOA direct de zorg die ze nodig hebben. Dat kan een operatie zijn, fysiotherapie, medicatie of speciale voeding. Net wat ze nodig hebben om weer helemaal op te knappen. Want DOA vindt dat elk dier een tweede kans verdient. 

Al deze ingrepen, protheses, medicatie en zorg kosten ontzettend veel geld. Daarom is er het Medisch Noodfonds. Voor al die levenslustige kanjers die nog lang niet klaar zijn met rennen, spelen, kroelen en knuffelen. Sponsor jij deze opknappertjes?

Doneer nu