Lenny

Hey daar, mijn naam is Lenny! 

Ik ben super blij dat ik mijzelf even aan jullie mag voorstellen. Mijn vorige eigenaar is helaas overleden en zijn familie kon mij niet de zorg geven die ik nodig had. Gelukkig hebben zij mij naar DOA gebracht! 

Toen ik hier binnen kwam zat ik onder de klitten. Mijn klitten waren zo groot dat ik niet eens meer kon lopen. Mijn verzorgers schrokken zich een hoedje en gingen gelijk aan de slag. Ze brachten mij in slaap en gingen met tondeuses aan de slag. Dit vonden ze best spannend want mijn klitten trokken zo erg aan mijn huid dat het nog best een moeilijke klus was. Na 2 uur scheren werd ik compleet naakt wakkerZe hebben mijn  jas gewogen en die was wel 700 gram(!!)   

Ik stond helemaal te rillen van de kou maar gelukkig  kreeg ik een lekker warm mandje en wat te eten.  Ook heb  ik gezellig een hondenvriendje  in de kennel gekregen die mij gezelschap houdt. Gelukkig vind ik het elke dag een stukje leuker hier en ben ik er achter gekomen dat knuffelen heel fijn is! 

Mijn verzorgers willen graag uitleggen waarom trimmen noodzakelijk is. Er zijn veel verschillende vachtsoorten en ze hebben allemaal andere zorg nodig. Dit is super belangrijk! Als een vacht geen goede zorg krijgt kan dit ontzettend gaan klitten en deze doen veel pijn. Heb jij vragen over wat voor vachtsoort jou hond nou eigenlijk heeft? Of om de hoeveel tijd jij met je hond naar de trimster moet? Met welke borstel kan ik mijn hond het beste borstelen? Deze informatie kun je opvragen bij de trimsalon in DOA. 

Ik ben heel blij dat mijn jas uit is! De verzorgers zijn alleen nog niet klaar met mij. Doordat ik nu geen klitten meer heb die mij tegen houden kan ik nu weer lopen. Maar ik heb zo lang stil gelegen, dat dit niet zo eenvoudig is. Hierdoor moet ik röntgen foto’s laten maken! Gelukkig kan DOA mij de acute medische zorg geven die ik nodig heb!  

De klitten trekken aan de huid dit kan zelfs zorgen voor blauwe plekken! Ook kan de huid niet ademen en kunnen er smetplekken ontstaan. En wat denk je van alle troep die er in blijft hangen? Denk aan takjes/ blaadjes/vuil en vlooien. Dit kan er voor zorgen dat de hond pijnlijke huid en geïrriteerd raken. 

Hoe vaak moet je nou eigenlijk een hond naar de trimsalon brengen? 

Dit ligt helemaal aan de vachtsoort van de hond! Een Jack Russel heeft een gladharige vacht, deze hoeft niet perse naar de trimsalon. Wel kan je een was kuur doen om het verharen te verminderen of lekker de nageltjes laten knippen. 

Maar als jij een poedel of een doodle hebt moet je zeker elke 6 tot 8 weken naar de trimster. Ook is het erg belangrijk om de hond zelf 1 x per week uit te borstelen, anders kunnen er klitten gaan vormen . 

Hierdoor is het belangrijk om je hond naar de trimsalon te brengen! Het liefst al vanaf 12 weken, dan kunnen ze rustig wennen.  

Wil jij bijdragen aan mijn zorg?