Een zachtaardige lieverd met donker verleden

Emerson was niet meer dan een product. Hij woonde samen met tientallen lotgenoten in een hok in een schuur bij een broodfokker, praktisch in het donker. Speeltjes, een warm mandje, wandelingetjes, een knuffel? Emerson wist niet dat het bestond. Het was een afschuwelijke situatie. Gelukkig werden hij en alle andere dieren in die schuur uiteindelijk gered.  

Hij was broodmager, vies, doodsbang en had doorligwonden. Emersons eerste stops bij DOA waren het hondenbad en de dierenarts. Zijn wonden werden verzorgd, hij werd nagekeken en er werd een behandelplan gemaakt. Om te magere dieren weer op gewicht te krijgen, vooral als ze langdurig te weinig te eten hebben gekregen, is het zaak dit voorzichtig aan te pakken. Een dier in een slechte medische toestand een volle bak met eten voorzetten kan dramatische gevolgen hebben, en kan zelfs leiden tot de dood omdat het lichaam het niet meer aan kan. Emerson kreeg daarom steeds kleine beetjes te eten en werd goed in de gaten gehouden. Nu is Emerson weer prachtig op gewicht. Van zijn doorligwonden zijn alleen nog littekens zichtbaar. Deze Ridgeback is een prachtige hond geworden. 

Onzichtbare littekens 

De grootste littekens van Emerson zie je echter niet: die zitten op zijn ziel. Emersons lange liefdeloze verblijf in een donker klein hok heeft zijn sporen achtergelaten. Hij was bang, heel bang. Stapje voor stapje moest hij de wereld leren kennen en leren dan mensen ook leuk kunnen zijn. 

Toen hij al een tijdje bij DOA verbleef, kwam er een grote uitdaging op zijn padhij mocht meedoen aan de trainingen van Dutch Cell Dogs. Hij was daar zo bang dat hij met zijn buik over de grond schoof. Door zijn angst kon hij ook niet leren, geen enkel commando kwam binnen. Een heleboel liefde, geduld en aandacht heeft hem erdoor getrokken. Er kwam vertrouwen. Er kwam plezier. Toen hij niet meer geremd werd door zijn angst bleek die Emerson zowaar een slimmerikje te zijn. We waren allemaal enorm trots toen hij zijn Dutch Cell Dogs-diploma haalde! Geslaagd! 

Emerson blijkt een lieverd, een zachtaardige hond die graag knuffelt met de mensen die hij kent. De onzekerheid en de angst zijn echter nooit ver weg. Dat is het rugzakje dat hij aan zijn slechte jaren heeft overgehouden. Maar hij kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Emerson heeft het groene licht gekregen, hij mag op zoek naar een nieuw baasje. Zijn uitgebreide profiel staat op de website, met mooie foto’s. Emerson kijkt je daarop hoopvol aan: Kom je me halen? 

Stuur je snel een mailtje om kennis te maken? honden@doamsterdam.nl