Dierenverhalen

Je zult maar zwanger zijn en geen veilige plek en verzorging hebben! Gelukkig komen veel zwangere dieren, of dieren met kleintjes bij DOA terecht. Lees hier een paar van hun verhalen – en van hun baby’s :)

Broertjes Doris en Doortje

Hoi! Wij zijn Doris en DoortjeJe kunt niet zo goed zien wie wie is omdat we zo op elkaar lijken! Wij zijn geboren op een industrieterrein en zijn een paar uurtjes na onze geboorte ontdekt door een lieve meneer, die ons heeft gered van een shovel. Toen werd onze mama heel bang en sloeg ze op de vlucht. Gelukkig werden wij naar DOA gebracht. Daar zijn we door de dokter onderzocht en hebben zheeeel goed voor ons gezorgd. We kregen drie dagen lang om de paar uur een het flesje. Gelukkig is onze mama alsnog gevangen en naar ons gebracht en toen waren we allemaal heeeeeel blij! We zijn nu bij een pleeggezin waar we goed groeien en leren wennen aan mensen en alle gekke geluiden hier. En lekker in de gordijnen kunnen hangen :)  

Nb: Doris en Doortje zijn helaas niet te reserveren.

Kangal pup Nusa

Hoi, ik ben Nusa! 

Ze vonden mijn mammie heel erg zwanger op straat en de volgende ochtend is ze bevallen van mij en elf broertjes en zusjes! De verzorgers bij DOA waren heel lief en zorgden dat we allemaal konden drinken. Daarna gingen we bij pleegouders Daan en Joyce wonen die me hebben geleerd dat ik niet zomaar overal mag plassen en dat ik niet bang hoef te zijn voor de stofzuiger. Nu vind ik het heel leuk om geaaid te worden en vind ik mensen om me heen heel gezellig. Alleen dat halsbandje is soms nog een beetje wennen... 

Konijnenbaby Amadeus

Mijn naam is Amadeus. Ik ben geboren als een klein kaal worstje dat heel kwetsbaar was en vooral in het begin moest rusten en groeien. Nu ren ik natuurlijk de benen uit mijn lijf en spring ik alle kanten op! Dat is best vermoeiend dus na afloop vallen mijn broertjes en zusjes en ik op één grote hoop in slaap. Wij zijn nu bijna twaalf weken oud en krijgen nog steeds melk van onze superlieve mama. Daarnaast worden wij megagoed verzorgd door onze DOA pleegouders (lees het verhaal van mijn pleegmama AnneMarie op de pagina over de verzorgers)! Zij houden ons heel goed in de gaten: wegen wij genoeg? Eten wij wel goed? Bewegen onze beentjes wel goed? Nou goed, ik ga weer rennen, doei! 

NB: Amadeus is helaas niet te reserveren. 

Zorgbaby Isipho

Ik ben Isipho en ik kan niet zo goed lopen omdat mijn hersenen niet helemaal goed zijn ontwikkeld. Gelukkig hadden mijn pleegouders dat snel in de gaten en kreeg ik extra zorg. Ik val elke paar stappen om en dat is best lastig. Ook moet ik me erg concentreren om te kunnen eten en drinken. Maar gelukkig heb ik geen pijn en heb ik best veel lol met mijn broertjes en zusjes! Mijn pleegouders zorgen dat ik veilig ben, dat ik goed eet en leren mij waar ik naar de wc moet gaan. Goed geregeld! Ik heb straks wel een baasje nodig die voor een gehandicapt katje kan zorgen. Maar daar krijgt mijn nieuwe baasje heel veel liefde voor terug! 

NB: Isipho is helaas niet te reserveren.

Jouw steun is meer dan welkom!

Vooral in de zomermaanden worden bij DOA veel zwangere katten binnengebracht. Dat betekent veel werk en hoge kosten. Al het voer, bakvulling, inenten, sterilisatie, chippen en ontwormen kost meer dan €250 per kitten! Ook deze zomer verwachten we weer 300 à 400 kittens bij DOA. Durf jij de rekensom te maken...? 

Doe een donatie