DOA in het nieuws

We zien meer animo om dieren te adopteren: mensen hebben nu tijd en willen graag een nieuw huisdier laten wennen. Maar hoe ziet de situatie er uit wanneer de coronacrisis over is? Is de situatie dan nog even geschikt voor baasje en dier? Wij vragen bij DOA goed door, zodat de match tussen dier en baasje hopelijk op de lange termijn ook goed is.

AT5

Onze Esther ging in gesprek met AT5 over de toename van adoptieaanvragen voor honden. "Het is leuk dat je nu alle tijd hebt, thuis zit en lekker naar het bos kan... maar over een paar maanden, als het gewone leven weer begint, wat doe je er dan mee?" Kort artikel en filmpje, plus hele goede tips voor het houden van een hond.

Bekijk hier het filmpje

LINDA online

'Bezint eer ge begint' is ons motto! En wat een mooi nieuwsbericht bij de LINDA! Nu was onze Tanja aan het woord; “Het is fantastisch dat zoveel mensen een dier een tweede kans willen geven. Maar het is niet de bedoeling dat je een dier adopteert ‘omdat het nu toevallig uitkomt'”.

Lees hier het artikel

Het Parool

In het artikel: ‘Zelfs de kat wil meer aandacht’ over Amsterdamse huisdieren en de coronavirus, zijn wij ook weer aan het word over dat door social distancing meer mensen in de verleiding komen om een dier te adopteren:

“Mensen hebben nu de tijd, maar hoe moet dat als ze straks weer aan het werk zijn?’ zegt dierenverzorger Tanja van den Hengel. “We geven echt niet zomaar aan het hek een hondje mee.”

Aanmelden Dakloze Dierenkrant

Ook de Dakloze Dierenkrant ontvangen?
De Dakloze Dierenkrant verschijnt ongeveer vier keer per jaar en staat boordevol verhalen over onze dieren. Wil je deze ook ontvangen?

Schrijf je dan hier in!

Aanmelden Dakloze Dierenkrant